Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Missioneres Filles de la Sagrada Família) La Sala noble del Palau Episcopal de Barcelona acollirà el proper dimarts dia 13 al vespre l'acte de cloenda de la fase diocesana del procés de canonització de Maria Encarnació Colomina i Agustí, cofundadora de les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret. Presidirà l'acte Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona, ​​acompanyat del postulador i dels membres del tribunal eclesiàstic format per a aquest procés.

La fase diocesana del seu procés de canonització es va obrir el 15 de setembre de 2015. Durant la instrucció diocesana s’han recollit els escrits i documents relatius a la vida, virtuts i fama de santedat de Maria Encarnació Colomina que, després de ser estudiats i valorats pels censors teòlegs i la comissió històrica, ara passen a la Congregació per a les Causes dels Sants la qual en primer lloc ha d'examinar la validesa jurídica de totes les actuacions, i posteriorment nomenarà un Relator per elaborar la Positio o document síntesi que a més de les declaracions dels testimonis, els informes dels teòlegs i pèrits en història i altres documents, oferirà una extensa biografia documentada de la Serventa de Déu.

Colomina apareix envoltada de sants o beats ja reconeguts per l'Església, com sant Josep Manyanet i els beats Anna Maria Janer, Narcís Sitjà i Ramon Oromí, i diversos altres Servents de Déu com el bisbe Josep Torras i Bages i Antoni Gaudí i Cornet, en procés de canonització.

Un estímul per a l'activitat apostòlica

Els bisbes de les diòcesis on treballen les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret han augurat que el reconeixement eclesial de la santedat de la Serventa de Déu serà un nou estímul per a l'activitat apostòlica que desenvolupen en els cinc continents.

És l'any en què se celebra el I Centenari de la mort de Colomina, ocorreguda a Barcelona el 27 de novembre de 1916. Les Missioneres Filles de la Sagrada Família de Natzaret i els creients del seu entorn són hereus d’una dona que va lliurar la seva vida al servei de la família i l'educació. I senten que aquest és el primer pas d'un procés que els remet la santedat com a "vocació universal".

La mare Encarnació, el nom de la qual va ser compendi i lema de la seva existència a Natzaret, va viure compromesa amb l'ideal de renovar la família cristiana oferint a tots el model de la Sagrada Família, Jesús, Maria i Josep. Una missió i carisma, heretats de sant Josep Manyanet, de plena vigència i actualitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.