Vés al contingut
Catalunya Religió

(Salesians) Edebé acaba de publicar l'estudi La clase de religión se está transformando. Amb la voluntat de promoure la reflexió i el debat als processos de millora que s'estan duent a terme en la comunitat educativa, l'estudi analitza el perfil dels docents, els alumnes i quines innovacions metodològiques s'estan donant en l'assignatura de religió. .

Han col·laborat en la investigació 672 professors de Religió de Primària i Secundària, de centres públics i privats de totes les comunitats autònomes i, en el cas de centres religiosos, s'ha aconseguit la participació de 35 institucions educatives de titularitat catòlica. Aquí es poden veure algunes dades.

Els grans canvis que experimenten els centres educatius arriben de manera significativa a la classe de religió. El progressiu procés de secularització de la nostra societat, la diversitat espiritual dels alumnes i el perfil laic dels docents configura una nova forma d'ensenyar la religió.

Segons dades del Ministeri d'Educació, durant el curs 2013-14 cursaven la classe de Religió 1.961.985 alumnes a primària i 789.508 a Secundària, el que suposa el 68,6% i el 32,1% respectivament del total d'alumnes de cada etapa.

Tot i la indiferència cap a l'àmbit religiós amb un nombre reduït d'alumnes que es consideren 'catòlics practicants', és significatiu que la major part de les famílies apreciïn i triïn la classe de religió pel tipus de valors que proposa (75%), útil per a la formació dels seus fills (73%), i afavorir el seu creixement personal.

L'estudi conclou que la classe de Religió s'està transformant i no hi ha dubte que és la proa de la innovació i la que ha implantat més canvis metodològics amb respecte a les altres àrees. Significativament un 92% dels docents utilitza les eines i recursos digitals i un 86% a l'Aprenentatge Cooperatiu ApS (86%) per dinamitzar la seva tasca educativa per ajudar el procés de maduració dels seus alumnes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.