Vés al contingut
Catalunya Religió

(Claretians) El claretià José Camilo Minaya Silverio, superior de la Delegació d’Antilles, relata la situació dels missioners claretians a les zones afectades per l’huracà Matthew. La tempesta –considerada la pitjor de l'última dècada al Carib– ha causat per ara més de tres-cents morts i milers de desplaçats.

A Puerto Rico va deixar al seu pas un cel molt ennuvolat i abundants xàfecs almenys a la zona de Bayamón i Caguas. La comunitat claretiana està bé, tot i que segueixen tenint un temps ennuvolat i plujós.

A la República Dominicana s’han anat incrementant les pluges com a senyal del pas de l’huracà i molts llocs s’han acabat inundant. La comunitat claretiana no ha rebut cap notícia de danys a persones i a propietats dels llocs on es troben els Missioners Claretians de la República Dominicana. No obstant això s’han rebut notícies que moltes persones de la part Sud de la República Dominicana han estat afectades.

A Haití l’huracà Matthew hi va passar amb molta força, on les autoritats van haver de mobilitzar moltes persones que es trobaven indefenses a llocs segurs. A Port-au-Prince han caigut pluges molt intenses i s’han sentit fortes ràfegues de vent. S’han inundat carrers. Un dels Missioners Claretians destinats a Port-au-Prince, concretament el pare Maxo Deraxin explicaca que ells estan bé i que la població de Nazon en general també està bé. Pels mitjans de comunicació s’han rebut notícies amb imatges on s’hi veu molta destrucció. L’huracà Mathew hi ha destruit vides humanes, béns materials i naturals.

A Cuba els germans Missioners Claretians esperaven el pas de l’huracà Matthew amb molta preocupació. Finalment l’huracà no va arribar a danyar directament aquestes poblacions. La pitjor part se l’ha endut la diòcesi de Guantànamo on l’huracà hi va passar d’una forma devastadora. Les ciutats han quedat en ruïnes, encara que les mesures preses per les autoritats prèviament, van impedir la pèrdua de moltes vides humanes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.