Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Els dies 10, 11 i 12 de juliol es representarà en tres espais patrimonials de Tàrraco la representació de La Passió de Sant Fructuós, que enguany commemora els seus 25 anys. Ho ha explicat aquest dijous a l'amfiteatre de Tarragona Andreu Muñoz, president de l’Associació Cultural Sant Fructuós i director d’aquesta representació. Com a novetats d’aquest 25è aniversari, ha dit, la Passio es farà en tres espais arqueològics significatius com són les voltes del circ –1a part, l’arrest–, l’amfiteatre romà –2a part, el martiri– i la necròpolis paleocristiana –3a part, l’enterrament–.

També hi haurà representacions tant en català com en castellà per atraure el major número de públic tant de Catalunya com d’arreu l’estat. A més de la representació, el públic podrà gaudir de l’audiovisual explicatiu sobre la història dels màrtirs i una projecció a l’amfiteatre –mapping– sobre l’evolució històrica del monument que posteriorment es cedirà al Museu d’Història de Tarragona com a recurs pedagògic.

L’entrada única per a assistir a les tres parts de la representació té un cost de 12 euros. Per a més informació i reserves de grups es pot consultar el web de l’Associació Cultural Sant Fructuós. Les entrades individuals es poden adquirir a les Oficines Municipals de Turisme de Tarragona (c. Major, 37) i Ramba Nova (cantonada c. Unió). Amb el preu de l’entrada s’obsequiarà amb un carnet de 'La Ruta dels primers cristians' que ofereix descomptes en la visita als monuments que integren aquesta ruta i també s’oferirà la possibilitat de visitar el conjunt tardoromà de Centcelles el dissabte, dia 11 de juliol, a la tarda.

A l’acte de presentació hi ha assistit Patrícia Anton, consellera en funcions de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona; el director del Museu d’Història de Tarragona Lluís Balart; el director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona Francesc Tarrats; la directora del Centre Tarraconense El Seminari Marisa Jiménez i la directora del Museu Diocesà de Tarragona Sofia Mata.

Una representació teatral basada en fets reals

La Passió de Sant Fructuós recrea la història del bisbe Fructuós i els seus diaques, Auguri i Eulogi, cremats vius a l’amfiteatre l’any 259 dC, sota la persecució dels emperadors Valerià i Gal·liè. Un espectacle on es combinen recreació històrica, bellesa coreogràfica i música en directe per l’Schola Cantorum dels Amics de la Catedral de Tarragona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.