Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jordi Llisterri -CR) Cinc catalans participaran en el Sínode de Bisbes sobre la família que comença aquest diumenge a Roma. L'arquebisbe Lluís Martínez Sistach, el claretià Maties Augé, el professor Lluís Clavell, i el matrimoni format per Eugeni Gay i Maria Montserrat Rosell. Tots escollits per nomenament directe del papa Francesc.

El cardenal Martínez Sistach és l'únic que participarà com a bisbe i membre de ple dret de l'assemblea episcopal deliberativa. L'arquebisbe de Barcelona ja va participar en la primera part d'aquest sínode que es va celebrar el 2014, també escollit pel papa. A més dels nomenaments directes del papa, el gruix de l'assemblea es forma per la presència de representats escollits per votació per cada conferència episcopal. En el cas de la Conferència Episcopal Espanyola els escollits van ser el president, el cardenal Ricardo Blázquez; l'arquebisbe de Madrid, Carlos Osoro; i el bisbe de Bilbao, Mario Iceta.

Però a més dels bisbes també participen en el Sínode altres convidats pel papa i assessors. En l'equip de col·laboradors de la secretaria s'ha escollit dos catalans. El claretià Maties Augé és un català expert en litúrgia que fa més de 50 anys que viu a Roma. Professor jubilat, actualment és consultor de la Congregació per al Culte Diví. L'altre assessor català de la secretaria és el monsenyor Lluís Clavell, sacerdot de l'Opus Dei i ex rector de la Universitat de la Santa Croce de Roma, també afincat a Roma.

D'altra banda, en el Sínode també s'ha convidat una trentena de laics de tot el món, amb veu però sense vot, principalment vinculats a moviments familiars. Entre ells hi ha el matrimoni format pel jurista Eugeni Gay Montalvo, exmagistrat del Tribunal Constitucional i membre de diverses entitats catòliques, i Maria Montserrat Rosell, vinculats a la parròquia de Sant Francesc de Sales de Barcelona.

El Sínode sobre la família se celebrarà del 4 al 25 d'octubre i ha de culminar el treball iniciat l'any passat. L'assemblea de bisbes proposar al papa les seves conclusions, de qui en darrera instància depenen de l'aprovació final.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.