Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes/Justícia i Pau) El proper dilluns s’inicia una nova edició del cicle 'Els dilluns dels Drets Humans', amb una xerrada sobre el Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversió (TTIP) i els efectes que tindrà pels drets socials, la salut o el medi ambient. L'acte tindrà lloc a la tarda a la seu de Cristianisme i Justícia, a Barcelona, i també es podrà seguir per streaming.

Sota el títol 'Què sabem del TTIP? Lliure comerç o negoci amb els nostres drets?' debatran Arturo Landeros, del grup d’investigació i drets humans de la Càtedra UNESCO (UPC), Javier Arregui, doctor i professor de ciències polítiques de la UPF, expert en polítiques públiques europees. Teresa Carreras, vocal de l’associació de periodistes europeus de Catalunya, és qui moderarà aquest debat.

Què és el TIPP?

El TTIP és un acord de lliure comerç que s’està negociant entre els Estats Units i la Unió Europea des del 2013. Es tracta d’un tema molt desconegut per l’opinió pública, ja que les autoritats implicades d’ambdues regions han intentat mantenir-lo amagat durant les diferents rondes de negociació.

Gràcies a una sèrie de filtracions, s’han pogut conèixer una petita part dels perills que per la democràcia, els drets socials, la salut o el medi ambient pot comportar la seva aprovació. Qui participa d’aquestes negociacions? Què s’hi discuteix? Com pot la signatura d’aquest i altres tractats similars afectar els nostres drets? Fins a quin punt podem intervenir per marcar el rumb d’una negociació tant important? Són qüestions que s'abordaran en aquesta primera sessió del cicle 'Els dilluns dels Drets Humans'.

El cicle “Els dilluns dels Drets Humans”

Les conferències d’aquest cicle, que es porta a terme des de l’any 1998, tenen lloc un dilluns de cada mes, a les set de la tarda a la seu del centre Cristianisme i Justícia, al carrer Roger de Llúria número 13. L’objectiu és donar a conèixer, debatre i reflexionar sobre problemàtiques que comporten vulneracions o dificultats per als drets humans arreu del món. Hi participen experts i persones o organitzacions que actuen en relació al tema que es tracta a cada sessió.

Les entitats organitzadores són Justícia i Pau, el centre d’estudis Cristianisme i Justícia i l’ONG Mans Unides, amb el suport de la Regidoria de Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona i el Departament de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat de Catalunya. Consulteu tot el programa d'aquest curs aquí. L’entrada és lliure i no és necessari inscriure’s.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.