Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Sant Joan de Déu) El Centre Especial de Treball (CET) Intecserveis, dedicat a la integració laboral i psicosocial de persones amb discapacitat, compleix el seu quinzè aniversari d'activitat. Aquest centre de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu dóna feina a més d'un centenar de persones que desenvolupen tasques de neteja, jardineria, serveis auxiliars i destrucció de documentació confidencial a empreses privades i de l'administració pública.

Quinze anys després de la seva posada en marxa, el Centre Especial de Treball (CET) Intecserveis, amb seu a Sant Boi de Llobregat, ha aconseguit que un total de 110 persones amb discapacitat estiguin treballant a dia d'avui. Aquests treballadors desenvolupen tasques de neteja diàriament en 45 instal·lacions; també s'encarreguen del manteniment diari de parcs i jardins amb un total de 18.000 m2 de superfície; així com amb serveis de suport en tasques de manteniment, bugaderia, magatzem, destrucció de documentació confidencial, etc. Intecserveis va entrar en funcionament el 27 de novembre del 2001.

Amb qui i perquè

Entre la seva cartera de clients es troben empreses del sector hospitalari, docència i investigació, informàtic, asseguradores, automoció, naval, sociosanitari i diverses empreses de l'administració pública.

Contractar els serveis del CET és una via de compliment de la Llei General dels Drets de les Persones amb Discapacitat i de la seva inclusió social (RDL 1/2013). Alhora facilita i reforça la política de responsabilitat corporativa de les empreses, contribuint a la integració social i laboral de les persones amb diversitat funcional i potenciant la igualtat d'oportunitats.

Línies de futur

Aquesta entitat sense ànim de lucre pertany a la Fundació Germà Benito Menni i va ser creada per l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu - Província d'Aragó Sant Rafael. Com a horitzó es planteja consolidar les línies de servei a empreses. Recentment s'ha adherit a la Taula de Salut Mental de Sant Boi de Llobregat, que és un pas més per renovar el seu compromís amb el benestar del col·lectiu de persones amb trastorn mental.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.