Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CET) La renovació de la formació de catequistes ha centrat l’assemblea del Secretariat Interdiocesà de Catequesi de Catalunya (SIC) i les Illes Balears, celebrada de dilluns a dimecres a Ciutadella de Menorca. Aquesta assemblea anual reuneix els delegats diocesans de Catequesi i els membres de la direcció i del diversos departaments del secretariat, i enguany l’ha dirigida Salvatore Soreca, membre de l’Ufficcio Catequistico Nazionale de la Conferencia Episcopal Italiana (CEI).

La perspectiva formativa sobre la qual s’ha treballat és la d’un procés que promou un aprenentatge que sigui una transformació de les estructures i de les perspectives de significat del catequista. No una formació que permeti únicament el saber fer, sinó un procés de transformació que impliqui l’ésser del catequista, que es configuri com una experiència espiritual i eclesial per adquirir la capacitat de comunicar la fe i d’educar a la fe.

La formació assumeix, per tant, com a objectiu no només l’adquisició, el desenvolupament i la consolidació dels sabers, sinó també la construcció d’un itinerari que permeti a l’individu de desestructurar el que precedentment ha après i després recomposar-ho de manera innovadora i eficaç. Fonamentalment és la disponibilitat del catequista a deixar-se estimular i sacsejar per la dinàmica formativa.

L’encontre ha estat presidit per Sebastià Taltavull, bisbe auxiliar de Barcelona i president del SIC. En diversos moments s’han afegit a la trobada el bisbe de Menorca Salvador Giménez, i el bisbe de Mallorca Javier Salinas.

La darrera part de la trobada es va dedicar a la reunió ordinària del Consell del Secretariat Interdiocesà de Catequesi. Es va valorar el camí fet durant aquest curs, es donà el balanç econòmic d’aquest organisme de la CET i es programaren les activitats a realitzar durant els propers mesos, especialment les XIV Jornades Interdiocesanes de Responsables de Catequesi que se celebraran a Barcelona els propers dies 1 i 2 de juliol i que tractaran el tema de la catequesi dels nois i noies de 10 a 14 anys.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.