Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Amb el lema 'Amics ferms de Déu', les diòcesis catalanes celebren ja des d'aquest cap de setmana diferents actes amb motiu del dia de la vida consagrada. Una festa que pren un relleu especial en el marc d'un 2015 dedicat també a les religioses i als religiosos, coincidint amb l'any jubilar teresià.

La data assenyalada per a aquesta jornada sempre és la festa de la Candelera, que enguany cau en dilluns. A més de les celebracions litúrgiques, diumenge a Terrassa es convoca al Centre Borja de Sant Cugat una trobada amb els religiosos de la diòcesi. I la resta de bisbats tenen previstes activitats coincidint amb el mateix dia de la festivitat i fins dissabte dia 7, entre les quals diverses eucaristies.

En aquest mateix context, dimecres va tenir lloc al seminari de Barcelona una trobada excepcional dels dotze bisbes catalans amb els provincials, abats, superiors i responsables dels instituts de vida consagrada a Catalunya.

La celebració de l'any passat tenia per lema 'La joia de l’evangeli en la vida consagrada' i es va emmarcar en la commemoració del 50è aniversari del Concili Vaticà II, així com en la petició que el papa Francesc va fer als religiosos amb l'exhortació Evangelii Gaudium.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.