Vés al contingut
Catalunya Religió

(Catalonia Sacra) A primers de novembre comença el programa de formació Catalonia Sacra per aquest curs. La proposta vol fornir de recursos a totes les persones interessades en conèixer les raons i les característiques del patrimoni cultural de l’Església i, en concret, a les vinculades al guiatge turístic i a la gestió patrimonial. El procés d'inscripció finalitza el proper 15 d'octubre.

El projecte de formació té per objectiu proveir pautes per identificar les qüestions rellevants, eines per ampliar els coneixements i recursos per elaborar un discurs complet i sensible a l'entorn de qualsevol bé del patrimoni català vinculat al Cristianisme. En definitiva, orientacions que permetin entendre'l, explicar-lo i gaudir-ne.

El programa del curs consta de tres jornades de treball i enguany hi haurà la possibilitat d'assistir a les sessions soltes. El 6 de novembre el treball se centrarà en la basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa; el 18 de desembre, en l'església de Santa Maria del Pi de Barcelona; i el 22 de gener, en el monestir de Sant Cugat del Vallès.

Aquesta iniciativa formativa, que compta amb el suport de les facultats de Teologia i Filosofia de Catalunya, vol posar de relleu que el patrimoni creat en el marc de l'Església “és el testimoni d'una manera de veure la persona, la comunitat, el món i la transcendència pròpia dels cristians que al llarg dels segles han viscut a Catalunya”. I per aquesta raó l'organització considera necessaris “una sèrie de coneixements específics que, si en el passat eren transmesos naturalment des del mateix ambient social, avui dia potser cal subratllar d'una manera particular”.

Formació i borsa de treball

El projecte Catalonia Sacra desenvoluparà activitats on es necessitaran persones per a fer tasques de guia. Amb l’assistència al programa de formació de Catalonia Sacra l’assistent pot ser, si així ho desitja, inclòs dins de la borsa de treball, i pot ser contactat per a realització de visites guiades. La realització del programa, però, en cap cas garanteix aquest fet.

D’altra banda, la petició d’inclusió a la borsa de treball no compromet al signatari a acceptar les possibles propostes que li puguin arribar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.