Vés al contingut
Catalunya Religió

(Catalonia Sacra) Catalonia Sacra estrena aquest setembre dues noves descobertes que permetran conèixer elements poc coneguts i molt interessants del patrimoni cultural de l’Església de Catalunya. La primera serà aquest diumenge 6 de setembre; té la singularitat que és el primer itinerari a peu que programa Catalonia Sacra. Els participants caminaran 7,5 quilòmetres per tal de visitar les magnífiques esglésies del terme de Pontons: Sant Joan de la Muntanya, Sant Salvador de la Balma i Santa Magdalena de Pontons. Aquesta activitat és una descoberta dins la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat.

S’inicia a la població de Pontons i s’enfila per pinedes joves fins al turó encinglerat on s’arrapa la petita església romànica de Sant Joan de la Muntanya, potser una de les esglesioles més boniques de la comarca. Tot seguit es baixa per obagues de bosc fins a la riera de Pontons, on hi ha la popular casa de colònies de Penyafort, i es torna a guanyar alçada cap el cingle del vessant oposat on, en un lloc impossible, s'hi aixeca l'església de Sant Salvador de la Balma. L'última església de l'itinerari serà la parroquial de Santa Magdalena, sobre el nucli de Pontons.

La segona nova activitat es farà el 20 de setembre, en terres del Bisbat de Girona. Es tracta de l'itinerari guiat «Castells, esglésies i camins medievals a Sant Joan les Fonts», una visita a la comarca de la Garrotxa que permetrà evocar el passat medieval de Sant Joan les Fonts en aspectes com la religiositat i vida monàstica a través de l’església de l’antic monestir romànic, el poder dels senyors laics que es plasma en el castell de Juvinyà o el pont medieval, nexe indispensable entre la Vall de Bianya, Olot i Besalú.

Les inscripcions per a la singular caminada i per la visita a la Garrotxa es poden fer a l'adreça reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693720202. Aquestes visites també estaran disponibles per a grups.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.