Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Obra Social 'la Caixa' - Generalitat de Catalunya) El nou centre de referència del Casal, al barri de Llefià de Badalona, La Betsaida, ha obert avui les seves portes a les institucions, empreses i ciutadans que l’han fet possible. Els infants, joves i famílies del Casal de Badalona l’han mostrada als convidats.

La jornada ha començat a les cinc de la tarda amb la visita d'Artur Mas, President de la Generalitat de Catalunya que, guiat pel Miguel i la Tania, dos infants del Casal, ha visitat les instal·lacions de La Betsaida acompanyat també de Neus Munté, Consellera de Benestar Social i Família; Juan Fernández, quart tinent d’Alcalde de l’Àmbit d’Atenció a les persones de l’Ajuntament de Badalona, Jaume Giró, Director General de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón, Director Corporatiu de l’Àrea Social de la Fundació Bancària “la Caixa”; Roser Rosell, presidenta del Casal dels Infants i la resta de membres de la junta directiva i de l’equip del Casal dels Infants.

Les personalitats han pogut visitar els espais de l’antiga i remodelada escola badalonina on el Casal dels Infants treballa des del passat mes d’octubre per la igualtat d’oportunitats de tots els nens i nenes (Casal Obert Infantil), dels joves (Casal Jove de Badalona i Xarxa d’Accés al Treball) i de les famílies (Vincles, Xarxes d’Ajudes i Serveis per a famílies de Badalona Sud, l’Esport Suma) dels barris que l’envolten. En total, més de 400 infants, joves i les seves famílies gaudeixen del nou espai.

Acte seguit, han arribat la resta de personalitats entre ells l'alcalde de Sant Adrià de Besòs, Joan Callau, l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón i representants d’empreses col·laboradores del Casal dels Infants.

Un cop acabada la visita, Roser Rossell, Presidenta del Casal dels Infants, ha explicat: ”Comptar amb els nens i nenes, escoltar-los, saber què senten i què pensen, fer-los costat, que lliurement participin, des de la confiança i la seguretat que hem de fer que tinguin, en ells i en nosaltres. Aquest és el repte diari del Casal”, ha prosseguit. Rosell, que ha agraït amb emoció l’èxit d’assistència a l’acte, ha destacat la generositat de la propietària, Maria Mateu, que ha cedit l’espai per convertir-lo en referència de la “igualtat d’oportunitats, teixint complicitats en el barri i la ciutat”. En aquest sentit, Rosell ha assenyalat també que La Betsaida i, en general el Casal dels Infants vetllen pels Drets dels Infants, garants d’aquesta igualtat “els nostres drets no són un privilegi, sinó la única forma de ser feliços”, ha recitat, parafrasejant a una de les joves participants del Casal. “Aquest jovent empeny amb força perquè se senten ciutadans i volen participar”, ha continuat Rosell, “són els autèntics protagonistes d’aquesta organització ciutadana, que se sent també lluitadora i corresponsable del seu entorn”.

Acte seguit, ha estat el torn d’un dels principals impulsors de la nova Betsaida, la Fundació Bancària “la Caixa”. El seu director general, Jaume Giró, ha destacat que “La Betsaida és, sens dubte, un lloc excepcional. I són les persones del Casal, infants, joves i famílies de Badalona, les que ho fan possible. Des de l’Obra Social “la Caixa” ens mantenim fermament compromesos amb la igualtat d’oportunitats i el desenvolupament integral de tots ells, per tant, no podem sentir-nos més agraïts i satisfets de formar part d’aquest nou projecte que de ben segur generarà molts moments de felicitat, a la vegada enriquirà valors i millorarà la salut física i emocional de moltes persones.”

L’acte l’ha conclòs el president Artur Mas. La Generalitat de Catalunya ha estat, a través del Departament de Benestar Social i Família, una institució clau per poder reobrir La Betsaida. El president de la Generalitat, Artur Mas, ha lloat “l’entramat social de primer nivell” que hi ha a Catalunya i que ha evitat que els efectes de la crisi en aquests darrers 6 anys “fossin encara superiors i l’eficàcia del que s’ha fet inferior”.Per això, el cap del Govern ha destacat que “Catalunya està resistint millor gràcies a les entitats i els voluntaris com el Casal dels Infants que no només sumen esforços sinó que els multipliquen”.

El president ha posat en relleu “la complementarietat entre la feina de les institucions i la del teixit social del país, que ha de fer possible arribar al màxim de persones vulnerables possibles. “No arribem a tot arreu i aquest és el gran repte que tenim, com podem seguir multiplicant per atendre totes les persones que ho necessiten” ha afirmat, tot i recordar que l’administració “disposa d’un 20% menys de recursos que fa cinc anys per fer la mateixa feina”.

El cap del Govern ha explicat que aquesta manca de recursos obliga les administracions “a posar alguna cosa més” i en aquesta línia ha emmarcat el Pacte per a la Infància, signat fa un any i mig per diferents partits polítics, institucions i fins a 70 entitat socials. Mas ha assegurat que el desenvolupament d’aquest Pacte “marca la prioritat de l’acció del Govern en aquest moment, ja que afecta a àmbits molt sensibles de la nostra societat”. En aquest sentit, ha posat com a exemple d’actuació l’augment de recursos per a les beques menjador; per a programes concrets de lluita contra la pobresa i per a la renda mínima d’inserció.

En el decurs de la seva intervenció, el president ha remarcat que “les administracions tenim l’obligació de protegir i reconèixer els drets de les persones i repartir justament i eficaçment els recursos”, però, ha afegit “vosaltres, les entitats i els voluntaris, no teniu aquesta obligació i això té un gran mèrit i us ho vull agrair”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.