Vés al contingut
Catalunya Religió

(Generalitat de Catalunya) Amb motiu de la celebració del sisè centenari de fundació de la Cartoixa de Montalegre, els dies 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre es portarà a terme la celebració del XXXIV Congrés Internacional de la Cartoixa, que posarà a la disposició dels especialistes i de la societat en general el fruit dels últims estudis i investigacions sobre la seva història, carisma, arquitectura, arts plàstiques, literatura, música, etc, per tal de permetre un millor coneixement i la valoració d’aquest gran monument i del treball intel·lectual i espiritual dels seus monjos.

Amb el títol “La Cartoixa de Montalegre: 1415-2015. La Província Cartoixana de Catalunya”, el congrés va adreçat a especialistes i a la societat en general, amb l'objectiu de permetre un coneixement millor i la valoració del ric llegat cultural, monumental i espiritual de l'única cartoixa habitada de Catalunya, i de l'Orde Cartoixà. L'arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach és qui inaugurarà el congrés.

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Tiana, juntament amb l’associació d’Amics de la Cartoixa de Montalegre, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, són els encarregats de l’organització d’aquest esdeveniment, que comptarà amb la participació de diferents especialistes, amb una ponència per cadascun dels temes en què s’estructura, 31 comunicacions i una taula rodona que es realitzarà al Casal de Tiana, 'La Cartoixa de Montalegre a la literatura contemporània', a càrrec dels escriptors Màrius Serra, Mireia Vancells i Lluís Carbonell. La resta dels actes es realitzaran a la Facultat de Teologia de Barcelona (antic Seminari Conciliar), al c. Diputació 231.

El programa també inclou les visites guiades a la Cartoixa d’Escaladei i a la Cartoixa de Montalegre. Per participar-hi cal inscripció prèvia amb abonament segons la modalitat. La Universitat de Barcelona concedeix sis crèdits ECTS de reconeixement acadèmic.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.