Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Solsona) Dones en situació de vulnerabilitat social amb o sense filles i fills, que no disposen de xarxa social, ni familiar, ni recursos propis suficients per sostenir la seva autonomia familiar. Seran les beneficiaries del nou projecte Casa d'acollida 'Les vetlladores', impulsat pel bisbat de Solsona. Aquest dilluns el bisbe Xavier Novell i les germanes de l’orde de les carmelites missioneres, Pilar Miguel Carme Ibañez, han signat el contracte de cessió de l’edifici de l’antic convent per un període de deu anys.

Es tracta del convent que les carmelites tenen a la ciutat de Berga i que feia dos anys que estava buit. Amb la cessió de forma gratuïta de l'edifici, es podrà començar aquest projecte d’acollida de dones. Tal i com va dir el director de Càritas diocesana, Josep Vidal, és el primer projecte d’aquestes característiques que impulsa el bisbat i Càritas diocesana serà l’encarregada de tirar-ho endavant.

L’objectiu del projecte és acollir dones amb o sense fills o filles que es troben en una situació de desemparament amb risc d’exclusió social. Dins la casa, tal i com va explicar Gemma Bajona, treballadora social de Càritas, s'oferirà l’ajuda i el suport que manca a aquestes dones; apropament a l’entorn social; atenció i seguiment per part de professionals; espais de trobada i vida en comunitat; cobertura de les necessitats bàsiques; assessorament per poder reconstruir la seva vida.

El temps d’estada sempre serà limitat, però mai igual per a tothom, ja que cadascú tindrà el seu temps. La via d’accés a la casa serà a través de les parròquies i les càritas parroquials; el projecte de “l’església que surt”; els serveis socials; i altres entitats.

 

[Fotos: Montserrat Coll]