Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) La cuinera Carme Ruscalleda, el director general del Grup Damm, Enric Crous i Millet, el pedagog i psicòleg, Francesc Rovira Toda, i el catedràtic de Psicobiologia, Ignacio Morgado Bernal, han estat els padrins dels graduats de les facultats de la Fundació Blanquerna de la Universitat Ramon Llull d'aquest any. Els actes de graduació s'han fet les darreres setmanes.

Blanquerna Salut va celebrar la vintena promoció de titulats en Infermera i Fisioteràpia i de la desena de Nutrició Humana i Dietètica al Palau de la Música Catalana. La padrina d'aquesta nova promoció va ser la xef Carme Ruscalleda, l’única dona catalana al món amb sis estrelles Michelin i que al 2013 va ser guardonada amb la Medalla d’Honor del Parlament de Catalunya.

En el seu parlament als recent graduats va destacar que “el més divertit de la vida (jo ho considero un premi) és trobar aquella professió per la que sents inclinació i vocació” i “si entregueu tot el que la vostra professió mereix i reclama, si acabeu la jornada amb el dolç cansament d’haver treballat, amb dedicació i sense trampes, si sou capaços d’afegir més acció i voluntats de les que el contracte laboral reflexa us garantitzo que sentireu un retorn emocional i una vitalitat que us mantindrà la força i l’energia que només se sent amb un treball ben realitzat”. I va ser contundent quan va subratllar que “si perdeu en algun cas la il·lusió professional procureu cercar un canvi”. En el seu discurs va encoratjar els nous professionals a cultivar la cultura de l’esforç, la cultura de les complicitats positives, a cultivar els valors que són segell d’aquest país que encara el futur amb caràcter genuí i originalitat”.

Les noves promocions de Grau de la Facultat de Psicologia, Ciències de l’Educació i de l’Esport, van celebrar la graduació al Palau de Congressos de Catalunya. A l’acte celebrat el matí, la 67a promoció de mestres va ser apadinada per Francesc Rovira i Toda, pedagog, doctor en psicologia i professor de la Facultat de Psicologia entre els anys 1982 i 2003.

En el seu parlament, el padrí de la promoció va aportar als graduats “deu punts que són essencials com a mestre i com a persona” per animar als nous mestres a treballar també els valors personals dels seus alumnes. Rovira va presentar el ‘Decàleg d’un Mestre’ posant especial èmfasi en la relació entre educar i estimar. Va destacar la importància de saber donar i de saber rebre dels altres, tant en la vida com en l’educació i a saber veure la persona més enllà del seu rol d’alumne. “Educar és recolzar les fortaleses” els va recordar i els va animar a exercir la seva professió des de la il·lusió, la motivació i l’agraïment. “Feu dels vostres reptes il·lusions i somnis”, els va instar Rovira.

A l’acte celebrat a la tarda, les promocions de Psicologia, Logopèdia i Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport van ser apadrinades per Ignacio Morgado Bernal, Catedràtic de Psicobiologia a l’Institut de Neurociències de la Universitat Autònoma de Barcelona. Morgado va iniciar el seu discurs recordant als seus fillols que “a les vostres mans estarà la salut física i mental de molta gent; això ha de ser motiu de gran il·lusió, però també de molta responsabilitat”. Abans d’exposar alguns dels avenços científics relacionats amb el cervell, va demanar als nous graduats quatre coses: “Dedicació, voluntat, esforç i formació permanent”. Pel padrí, la família és el més important d’aquesta vida i, en conseqüència, va demanar als presents, i en concret als seus fillols, que cuidessin dels pares, dels avis i, sobretot, de les persones grans que pateixen la degeneració del cervell. Morgado va concloure el seu discurs amb unes paraules plenes de sentiment i estima vers els seus fillols: “Sigueu feliços. Us estimo”.

D'altra banda, els estudiants dels tres graus de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna va ser apradrinats per Enric Crous i Millet, director general del Grup Damm des de 1990. Un problema de salut li va impedir assistir a l’acte. En representació seva, el senyor Frederic Segarra, cap de comunicació i relacions externes del Grup Damm, va llegir les paraules que el senyor Crous va escriure per als estudiants: "Amor i esperança, al costat de la passió, són elements essencials de qualsevol professional que vulgui arribar a la gent. Per a arribar ben alt, també. No hi ha cap més secret per a assolir bons resultats. Jo ho he aplicat a la meva vida i a la meva feina, i m’ha sortit força bé: treballant moltes hores i, com fan els músics de jazz, deixant que les notes surtin d’acord amb la pulsió que demana el moment".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.