Vés al contingut
Catalunya Religió dg. 22/03/2015

(Bisbat de Girona) El bisbe emèrit de Girona va pronunciar aquesta setmana una conferència a Girona amb motiu del vintè aniversari del Concili Provincial Tarraconense (CPT), del que en va ser secretari general. Carles Soler va assenyalar que "El Concili Tarraconense està inspirat en el Vaticà II i seguia les petjades del document Arrels cristianes de Catalunya", publicat deu anys abans del CPT. Va ser un moment en el que l'Església catalana vivia un fort desig de renovació. "L'etapa de preparació conciliar va evidenciar que calia que tots fóssim Església", va dir el bisbe Soler, que ser secretari del Concili Tarraconense quan era bisbe auxiliar de Barcelona. Tambe va remarcar la gran participació en milers de fidels en la seva preparació, cosa que va permetre que des de les diòcesis es fessin una bon nombre d'aportacions. 

Un altre dels efectes positius del CPT va ser el de refermar l'esperit col·legial entre les diòcesis catalanes, del que n'han sorgit un seguit d'institucions interdiocesanes en àmbits com ara la catequesi, el patrimoni, la formació de preveres i laics, etc. Va qualificar de "tema estrella", la Conferència Eclesiàstica Tarraconense i tot el procés que es va seguir. 

"Encara tenim reptes pendents –va afegir- però s'ha refermat l'esperit col·legial de la nostra Església i el nostre ferm compromís en la unitat pastoral". També es va referir a les noves realitats que s'han plantejat en el decurs d'aquests vint anys, però resumí que "el Concili Provincial Tarraconense es ben viu". 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.