Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat d'Urgell) Per a conèixer més de prop i més a fons la situació i actualitat dels refugiats, Càritas Urgell organitza un cicle de conferències a diversos llocs del bisbat. L'entitat es prepara per l'acolliment de refugiats que es preveu que puguin arribar de l’Orient Mitjà, majoritàriament d’origen sirià.

El cicle de conferències porta per títol 'Crisi dels refugiats: com fer-hi front des de l’administració i la societat civil. Però... què hi podem fer cadascú de nosaltres?' i anirà a càrrec d'Oriol Amorós, Secretari d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya.

La primera d'aquestes conferències es va celebrar a Balaguer, aquest dimecres, a la Sala d’actes de l’Ajuntament; la segona, a La Seu d’Urgell, serà divendres 26 a la Sala de la Immaculada; i la tercera, a Puigcerdà, el divendres 11 al Museu Cerdà.

L'acolliment de refugiats es presenta com a un repte que cal analitzar per a poder encarar-lo d’una manera positiva i realista. Han sorgit diverses iniciatives ciutadanes que demostren interès en acollir i ajudar aquestes persones des de la societat civil. Aquests moviments han propiciat que els governs de tota Europa també s’hi hagin implicat en aquesta onada de solidaritat. Càritas vol estar al costat dels que pateixen.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.