Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Arquebisbat de Tarragona) Fins el dia 8 de novembre es pot visitar al vestíbul de l’Antiga Audiència de Tarragona una exposició on es recull les quatre dimensions de Càritas —l’eclesial, l’organitzativa, la solidària i la d’acollida i acompanyament— en aquest mig segle d’existència. L’objectiu és que aquesta exposició sigui itinerant a través dels diferents arxiprestats.

L’exposició '50 anys al teu costat' es va inaugurar dimecres precedida d’una conferència a càrrec del responsable de l’àrea social de Cristianisme i Justícia, Oscar Mateos, amb el tema 'Cap a un nou model social: horitzons i propostes'.

Mateos va apuntar els trets que caracteritzen la realitat social actual marcat per un canvi d’època, on l’exclusió s’ha cronificat, on s’ha trencat el model social i cal repensar urgentment el model social a construir. "Estem davant d’una nova estructura social que s’ha accelerat amb la crisi, on han sorgit nous perfils de pobresa i exclusió en un context de menys cobertura estatal i més desprotecció", va explicar Oscar Mateos. El ponent va emfatitzar que "s’han d’establir bases per a un nou contracte social on hi hagi institucions més participatives i veritablement democràtiques, nous valors cooperatius i noves formes de relació entre la vida econòmica i social".

L’acte el va presidir l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol, que va agraïr la tasca dels prop de 1.700 voluntaris a l’arxidiòcesi en aquest cinquantè aniversari. Pujols també ha volgut subratllar que Càritas ofereix una ajuda integral, "no només assistencial". Per la seva part, el director de Càritas Diocesana de Tarragona, Francesc Roig, va afegir que som aquí per mostrar el recorregut i evolució al llarg d’aquests anys, molt pocs si els comparem amb els més de dos mil anys de caritat cristiana. Roig va afegir que els reptes de futur encara són més poderosos, com ara l’acollida de refugiats sirians.

Entre els assistents a l’acte hi havia el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin; la directora de Serveis Territorials de Benestar Social i Família a Tarragona, Anna Vendrell o la presidenta de Mans Unides Tarragona, Teresa Feliu, entre d’altres.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.