Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas) Una vegada obert el termini oficial per a la presentació de la declaració de la renda, Càritas llança la seva campanya informativa anual per convidar els contribuents que marquin de manera conjunta les dues caselles solidàries de l'assignació tributària: la destinada a l'Església catòlica i la d'Altres Finalitats Socials d'interès general. 

Amb el lema 'A la teva Declaració de la Renda: millor2', Càritas vol cridar l'atenció dels ciutadans sobre la possibilitat que tenen de duplicar –i de millorar– el seu compromís solidari a través de la Declaració de la Renda: en marcar ambdues opcions de forma simultània, els ciutadans estaran col·laborant alhora, i sense cost afegit, amb un 0,7% de la seva base imposable a sostenir l'acció de l'Església i amb un altre 0,7% a recolzar les finalitats socials que desenvolupen Càritas i moltes altres organitzacions que reben fons de l'IRPF per sostenir una part de la seva tasca  solidària. 

Càritas engega aquesta campanya informativa un any més, perquè molts contribuents no coneixen encara que tenen la possibilitat de marcar conjuntament les dues caselles solidàries a la Declaració de la Renda i poder ajudar el doble (0,7% + 0,7% = 1,4%) a les persones en situació social més vulnerable. Es tracta, a més, d'una elecció que no suposa per a cap contribuent pagar més ni que se li retorni menys en el resultat de la nostra declaració. 

A data d'avui, hi ha un gran nombre de contribuents, concretament un 30%, que no marca cap casella solidària. Això significa que l'import de l'assignació tributària de les seves declaracions, en lloc de destinar-se a finalitats socials o al sosteniment de l'Església, passa a engrossir directament les arques de l'Estat. 

Càritas, com a entitat del tercer sector d'acció social, rep fons per als seus projectes socials aportats pels contribuents a través de la casella “Finalitats Socials”. I com a Confederació oficial de les entitats d'acció caritativa i social de l'Església catòlica a Espanya, rep també suport financer a través de les aportacions que es recapten mitjançant la casella destinada a l'Església catòlica. 

La campanya informativa de Càritas respon a set preguntes bàsiques que es poden plantejar els ciutadans sobre l'assignació fiscal a través de l'1,4% de l'IRPF: 

1. De debò puc marcar les dues caselles alhora? Sí. Es poden marcar les dues caselles conjuntament. 

2. I és cert que marcant les dues caselles es duplica l'ajuda? Sí. Cada casella marcada genera el 0,7%. Si marques les dues es destina l'1,4%. 

3. I a mi em costa alguna cosa? No. No et costa res. Tu decideixes la destinació de l'1,4% dels teus impostos. 

4. I si no marco alguna casella? Hisenda destinarà l'import corresponent a altres partides dels pressupostos generals de l'Estat. 

5. Per què és bo marcar la casella Església catòlica? Perquè així pots destinar un percentatge dels teus impostos a col·laborar amb les necessitats de l'Església i la seva intensa tasca pastoral. 

6. Per què he de marcar també la casella de Finalitats Socials? Perquè d'aquesta manera, un percentatge dels teus impostos es destina a projectes socials en el nostre entorn i en els països més desfavorits. 

7. Percep Càritas fons de les caselles d'Església catòlica i de Finalitats Socials? Sí. Càritas és part essencial de l'Església catòlica i, a més, com a organització social rep fons de la casella de Fins Socials.