Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Catalunya) Després de gairebé 10 mesos de la celebració del ple monogràfic sobre pobresa que va tenir lloc al Parlament de Catalunya, i de l’aprovació de la Resolució 17/XI del Parlament de Catalunya sobre la situació d'emergència social, la reactivació econòmica, la gestió pública i la necessitat d'una resposta institucional, Càritas Catalunya lamenta que només un 38% de les mesures s’hagin aplicat fins al dia d’avui.

El President de Càritas Catalunya, Francesc Roig, ha volgut deixar clar que “les persones vulnerables no poden esperar durant més temps” i ha afegit que “el paper de la Generalitat és treballar al servei de tothom, especialment d’aquelles persones que es troben en una situació de major desprotecció”.

En un comunicat lamenten que una de cada quatre mesures no hagin estat iniciades encara, és a dir, de les 273 mesures, 66 encara no s’han iniciat gairebé 10 mesos després de la seva aprovació. I expressen la seva preocupació per la lenta evolució de les mesures recollides en la Resolució 17/XI, malgrat alguns petits avanços. A tall d’exemple, només 16 mesures (el 5,9% del total) milloren el seu “grau de compliment” en relació al darrer informe de setembre.

Del total de mesures sense aplicar es destaca la inactivitat d’aquelles dedicades a la inclusió i cohesió social i a la política econòmica. Són mesures enfocades, d’una banda, a potenciar un mercat de treball inclusiu, garantir l’accés a uns serveis públics de qualitat i comptar amb uns ingressos mínims adequats per mitjà de polítiques tant necessàries com la renda mínima d’inserció i, de l’altra, aplicar noves figures fiscals i de millora de les ja existents que permetin incrementar els nivells d'ingressos i garanteixin un sistema fiscal més progressiu. Càritas Catalunya creu que aquestes dues qüestions són tant o més importants que la resta, i per això demanen que es desenvolupin com més aviat millor juntament amb la resta de mesures.

Darrere de les xifres hi ha persones, i des de Càritas Catalunya creuen que per donar-hi resposta cal accelerar la implementació de les mesures estipulades en la Resolució 17/XI. Defensen que entitats com la seva tenen un paper essencial a l’hora d’acollir i acompanyar a les persones a qui la societat descarta, però que és sempre una tasca complementària a les polítiques socials de l’administració.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.