Vés al contingut
Catalunya Religió

(CET) Aquest dissabte se celebra el Dia Internacional per a l’eradicació de la Pobresa, i amb aquesta ocasió les Càritas de les Diòcesis amb seu a Catalunya fan pública una declaració dirigida a la societat. El text agraeix el suport de socis i donants de Càritas i demana "la implementació de sistemes i de mesures de protecció social adequades", en un "context de crisi profunda", en què "el creixement i la cronificació de les desigualtats" queden amagades rere "la millora de les xifres macroeconòmiques". Podeu llegir la declaració tot seguit.

«Aquesta data simbolitza la lluita contra la pobresa per part d’un gran nombre d’entitats socials en un context de crisi molt profunda que estem patint des de fa ja molts anys.

Com a veu de Càritas volem fer avinent la situació de patiment i desesperança que afecta a milers de famílies.

La millora de les xifres macroeconòmiques amaguen el creixement i la cronificació de les desigualtats. Les relacions desiguals generen injustícia i pobresa. L’augment de treballadors pobres és un aspecte molt significatiu que dia a dia va en augment.

Càritas, com a praxis de la Paraula de Déu, actua al llarg de tot l’any amb projectes i programes socials des d’una opció preferencial pels pobres, amb l’objectiu d’acollir, d’acompanyar, d’assessorar, de facilitar formació ad hoc que permetin superar les mancances que afecten a les persones més necessitades de la nostra societat.

Durant l’any 2014:
–Hem atès 220.849 persones, mitjançant un total de 571.211 accions socials.
–Hem desenvolupat 28 projectes, en 1.488 llocs d’atenció a les persones.
El total de la despesa anual destinada a aquests projectes socials ha estat de 40.845.242,65€.

Agraïm les nombroses col·laboracions dels més de 20.000 socis i donants que ens han fet confiança. Amb les seves aportacions fan possible la solidaritat, la justícia i la dignitat d’aquelles persones que es troben en situacions d’extrema precarietat.

Lluitar per eradicar la pobresa vol dir treballar per tal d’aconseguir la implementació de sistemes i de mesures de protecció social adequades: vivenda digna, sanitat, igualtat d’oportunitats en educació i recursos bàsics garantits.

En aquesta data volem reafirmar el nostre compromís amb tots el voluntaris i donants que amb les seves accions i aportacions fan possible la lluita contra la precarietat social, existent a les “perifèries” de la societat, a les que fa referència el papa Francesc.

“Un manament nou us dono: que us estimeu els uns als altres, tal com jo us he estimat. En això coneixerà tothom que sou deixebles meus, si us teniu amor els uns als altres” (Jn 13,34-35)».

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.