Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Càritas Barcelona) Reforç escolar, hàbits d'estudi, relació amb l'entorn i jocs són algunes de les activitats que ofereix Càritas Diocesana de Barcelona des del Centre Obert de Torre Baró. Tot tipus d'accions bàsiques per ajudar al creixement dels infants i compensar les dificultats econòmiques, socials i culturals que els ha portat la crisi econòmica i el context en el que conviuen.

El Centre Obert, que actualment acull 38 nens i nenes d'entre 6 i 14 anys, va néixer a l’any 1990 com una alternativa a l'internament dels infants en risc. A dia d’avui, la tasca dels educadors del centre vetlla per l'evolució en el procés d'escolarització dels infants, detectar possibles situacions de risc, donar una atenció personalitzada que ajudi al seu desenvolupament i aconseguir una major implicació de les famílies.

Precisament el darrer divendres d’abril, els nens i nenes del Centre Obert de Torre Baró van rebre la visita de l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella. La visita va servir per mostrar-li la tasca que Càritas du a terme en un dels districtes més humils de la ciutat de Barcelona, i d’aquesta manera aconseguir una major implicació de l’Arquebisbat en la suma d’esforços per fer front a la problemàtica que envolta als nens i joves que hi assisteixen.

El director de Càritas, Salvador Busquets, i el cap d'Acció Social de l'entitat, Eduard Sala, van aprofitar per reunir-se amb ell. Busquets va posar a l’Arquebisbe en context, i va exposar-li el tipus d'atenció i suport que es dóna als infants del Centre, els nens i nenes del barri que es troben en situació de risc.

Un "hort" en creixement

Després de conèixer algunes de les problemàtiques, els infants van poder conversar amb l'arquebisbe. Entre salutació i salutació, Omella va visitar les instal·lacions del centre: cuina, menjador, aules d'estudi, de lectura i d'altres més lúdiques habilitades amb un supermercat propi. També el jardí, amb un hort que creix dia a dia amb la paciència i la perseverança que els nens hi posen regant-lo i cuidant-lo. Amb el seu tarannà planer, Omella va agrair als educadors la seva perseverança, dedicació i implicació, car són valors essencials pel desenvolupament i futur d'aquests menuts.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.