Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(CR) "Un instrument eficaç de formació i reflexió per viure a fons la Misericòrdia". Així descriu el Centre de Pastoral Litúrgica els vuit llibrets sobre l'Any de la Misericòrdia que presenta el proper dimecres 4 de maig a la parròquia de Santa Madrona de Barcelona. I ho fa amb una taula rodona que organitza junt amb Càritas Diocesana de Barcelona i que porta per títol 'Viure la misericòrdia: de la teoria a la pràctica'.

El diàleg comptarà amb les intervencions de F. Xavier Aróztegui; el president del Centre de Pastoral Litúrgica Jaume Fontbona; Maria Guarch; el representant del Secretariat Interdiocesà per l'Ensenyament de la Religió Catòlica Norbert Miracle; Mercè Solé, M. Àngels Termes i Joan Torra com a membres del CPL; i Eduard Sala, responsable d'Acció Social de Càritas Diocesana.

Aquesta col·lecció es va publicar coincidint amb l'obertura de l'Any de la Misericòrdia. I ja el mes de març el Centre de Pastoral Litúrgica de Barcelona va incorporar a la seva pàgina web una secció (tant en català com en castellà) on es recullen els recursos i materials que es publiquen a la revista Missa Dominical i en altres llocs sobre l'Any Sant de la Misericòrdia. L'enllaç directe en català és anymisericordia.cpl.es i l’enllaç directe en castellà és misericordia.cpl.es.

Aquest recull té per objectiu ajudar a viure intensament el tema de la misericòrdia en les celebracions litúrgiques i en la vida pastoral de les parròquies i comunitats. Els materials estan agrupats en quatre apartats. Primer, els articles de reflexió publicats en els fulls grocs de Missa Dominical. En segon lloc, els subsidis litúrgics que ajuden a tractar el tema de la misericòrdia a les celebracions. En tercer lloc, un apartat sobre les obres de misericòrdia, on es recullen els articles que M. Carme Gomà ofereix a la secció fixa de Missa Dominical sobre aquest tema. I, finalment, un recull de materials pràctics que inclou també altres recursos pensats especialment per a aquest Any Jubilar, com són: una fitxa amb una presentació general del Jubileu; una celebració penitencial; un viacrucis; una proposta d'Hora Santa; un model de celebració per pelegrinar vers la Porta Santa i travessar-la.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.