Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) La portaveu del grup parlamentari de Ciutadans i regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Carina Mejías, demana als musulmans que viuen a Catalunya que "el mateix respecte que ells demanen per les seves tradicions, nosaltres l'hem de demanar per a les nostres". Assegura que "hem de ser molt exigents a l'hora de respectar el compliment de les nostres lleis, de les nostres normes i de la convivència. Tot aquell qui es vulgui refugiar en la pràctica d'una religió per incomplir les nostres normes, se l'ha de tallar".

Mejías ho explica dins del cicle d'entrevistes "Catalunya i Religió" que han realitzat als líders polítics catalans CatalunyaReligió.cat i la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Sobre l'acollida de la immigració musulmana la portaveu de Ciutadans al Parlament explica que "Catalunya és la comunitat autònoma on resideixen més musulmans i, per tant, això fa que malauradament siguem un objectiu prioritari pels terroristes que volen atemptar a Europa".

Davant d'això aposta per "intensificar la interlocució amb els col·lectius musulmans" i "col·laborar amb aquells que volen combatre el terrorisme".

[Veure entrevista íntegra]

Revisió de les relacions amb l'Església

En l'entrevista Mejías també es mostra partidària de la revisió dels acords amb el Vaticà: "Hem de revisar les relacions que tenim sense oblidar que la religió catòlica és la majoritària a la societat espanyola i que mereix això un reconeixement especial". Com exemple de la "noves circumstàncies" que justifiquen una revisió posa "les seves obligacions fiscals sobre les propietats com ho fan la resta de ciutadans" o que l''ensenyament doctrinal de la religió hauria de desaparèixer per donar pas a una assignatura de confessions religioses, història i cultura de les religions".

Sobre educació també valora que el model català d'educació amb una xarxa pública i concertada "en alguns moments ha generat una certa disfunció i s'hauria de reordenar". Mejías creu que "els pares han de poder triar el tipus d'educació que li volen donar als seus fills. Per tant qui vulgui triar una escola religiosa, com és el meu cas, ha de contribuir al pagament d'aquesta escola. Però qui vulgui tenir una escola pública de qualitat també l'ha de tenir sense cap mena de restricció o de limitació".

Les entrevistes senceres a diversos líders polítics catalans del cicle "Catalunya i Religió" es podran veure a través de les televisions locals durant les properes setmanes. En aquest vídeo podeu veure un resum de la conversa amb Carina Mejías, entrevistada per Eulàlia Tort. En cada entrevista hi participa un col·laborador diferent de la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull, en aquest cas Paris Grau.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.