Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest dimarts la junta de l'Institut Català Internacional per la Pau ha decidit atorgar al caputxí Joan Botam el Premi ICIP Constructors de Pau 2015. El guardó reconeix el sacerdot "per la seva vinculació amb nombroses iniciatives per la pau i l'ecumenisme, i la defensa de la religió com a font de pau". Precisament, el religiós rebrà dijous el Premi Memorial Àlex Seglers, a proposta del Moviment Ecumènic de Sabadell, per la seva tasca a favor de "l'acostament entre les tradicions religioses diverses", tot contribuint "a la reconciliació de les creences i a la cerca de l'excel·lència en les relacions socials basades en la pau, la solidaritat i la germanor entre les persones".

Joan Botam i Casals (Les Borges Blanques, 1926) és doctor en teologia i l'any 1984 va fundar el Centre Ecumènic de Catalunya per promoure el diàleg entre cristians ortodoxos, anglicans, catòlics i evangèlics. La seva tasca en favor de l'ecumenisme li ha valgut ja altres reconeixements: l'any 2010 la Generalitat li atorgava la Creu de Sant Jordi i aquell mateix any ja havia estat guardonat amb el II Premi del Grup de Treball Estable de Religions.

El Premi ICIP

Cada any, des de l'any 2011, es convoca el Premi ICIP Constructors de Pau amb la finalitat de guardonar i reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau.

El Premi ICIP Constructors de Pau el concedeix la Junta de Govern de l'ICIP i consisteix en un reconeixement públic, una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, artista i activista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta de Sol, i una dotació econòmica de 4.000 euros. El lliurament del guardó té lloc anualment en una cerimònia institucional al Parlament de Catalunya.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.