Vés al contingut
2 Catalunya Religió dc. 17/08/2011

(Jordi Llisterri –CR) “El servei per amor, per res més. No podem servir-nos els uns als altres sinó és per amor. El servei fet a l’estil de Jesús serà una manera de proclamar amb molta claredat en el món d’avui, que aquest món pugui creure en Déu i pugui creure en Jesús. Pot ser una paraula d’anunci i una paraula de denuncia, però sobretot un compromís amb les persones que més ho necessiten”. Són paraules de la nova Germana General de les Carmelites de la Caritat-Vedruna, María Inés García Casanova, que va ser escollida la setmana passada per als propers sis anys.

El Capítol General reuneix a Vic durant tot un mes unes setanta religioses representants de les germanes vedruna d’arreu del món. CatalunyaReligió.cat vam ser presents en la celebració del relleu de la germana general.

Una de les vedruna que participen en el capítol, Teresa Carrió, explica com es viu aquesta trobada al Manso Escorial, en la mateixa casa de la fundadora, Santa Joaquima Vedruna. Dues germanes del nou equip general, Maria Lluïsa Clarà i María Teresa Cuervo, ens parlen dels treball que han fet durant aquestes setmanes de capítol, que s’acaba el 22 d’agost i que ha d’aprovar les línies de futur del treball educatiu i social de les Vedruna dels propers sis anys. Una dinàmica basada en la participació i en la deliberació. Durant el capítol, han comptat amb la presència de diversos experts i també han reflexionat amb els laics que tiren endavant les obres vedruna.

En el vídeo també es recull el testimoni de la qui ha estat durant 12 anys Germana General, Maria Narcisa Fiol, i el seu relleu amb María Inés García Casanova en la missa d’acció de gràcies celebrada a Vic l’11 d’agost.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.