Vés al contingut
Catalunya Religió

Aquest dissabte es tanca a Vic el capítol provincial dels claretians de Catalunya. Una trentena de missioners claretians de les diverses cases que tenen a Catalunya s’han reunit durant aquesta setmana per renovar el càrrecs de la província i marcar les prioritats dels propers sis anys. Una de les novetats d’aquest any ha estat l’edició d’un bloc adreçat especialment a la comunitat claretiana i als seus col·laboradors per seguir dia a dia el treball del capítol, com explicava fa uns dies Pere Codina en el seu bloc de CatalunyaReligió.cat.

Els representants dels claretians de Catalunya han reelegit Màxim Muñoz com a provincial per als propers sis anys. L’equip que acompanyarà al provincial està format per Josep Armengol, responsable d’espiritualitat i formació, Josep Roca pels temes d’apostolat, i Ramon Olomí en economia.

Màxim Muñoz és claretià des del 1977 i doctor en Teologia per la Universitat Gregoriana de Roma. Actualment és professor de la Facultat de Teologia de Catalunya i ha impartit classes en diversos centres de formació. També és vicepresident de la Unió de Religiosos de Catalunya i secretari de la Conferència Ibèrica de Provincials Claretians.

En el capítol provincial s’han revisat el treball de les diverses institucions claretianes: els col·legis de Barcelona i Valls, l’Esportiu Claret, l’Editorial i la Llibreria Claret i la Fundació Claret, entre altres.

Alguns dels temes plantejats en el capítol provincial és la relació i el treball conjunt entre els claretians i els laics. Aquest treball conjunt es realitza a les escoles, i també a les parròquies de Barcelona, Lleida, Girona, Valls, Sant Boi i Sallent que regenten els claretians, o en l’ONG Enllaç Solidari. En aquest debat hi han participat diversos laics implicats en aquestes parròquies i institucions. L’impuls a les vocacions ha estat un altre dels temes del capítol.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.