Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Obra Social 'la Caixa") La solidaritat dels catalans s’ha fet notar amb 60.000 litres de llet donats a les 1.422 oficines de “la Caixa” –a raó de 42 litres per oficina- en els tres dies inicials de la campanya Cap nen sense bigoti, de recollida de llet per a famílies en risc d’exclusió social.

Després d’aquests primers donatius que fan avançar la campanya a bon ritme, resten dos dies per finalitzar la recaptació física de llet impulsada per l'Obra Social "la Caixa" i el Banc dels Aliments, que pretén posar solució al dèficit de llet que pateixen 252.000 persones ateses pels bancs d'aliments catalans, 50.000 dels quals són nens d'entre 1 i 12 anys, que podrien veure afectat el seu creixement a causa d'aquesta mancança.

Malgrat que la campanya a oficines acaba divendres, els visitants de CosmoCaixa i CaixaForum Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona encara podran col·laborar aquest cap de setmana amb la recollida de llet portant els tetrabricks a aquests centres associats a l’Obra Social “la Caixa”. De fet, a CosmoCaixa, per cada litre que es doni es regalarà una entrada pel Planetari 3D fins el diumenge 26 d’abril.

Fins el dia 20 de juny els qui vulguin podran continuar col·laborant amb la campanya a través de canals electrònics com la web de microdonatius de “la Caixa”, la línia Oberta de "la Caixa", CaixaMòbil, canvi de Punts Estrella o enviament d’un SMS amb la paraula «LLET» o «LECHE» al 28024. Fins ara aquests canals han recaptat 25.000 euros, que es traduiran en una compra per valor de 50.000 litres de llet.

En total, la campanya Cap nen sense bigoti ha recollit ja 110.000 litres de llet entre recaptació física i els canals electrònics, que se sumen als 100.000 litres de llet que va donar l’Obra Social “la Caixa” com a tret de sortida a la campanya, que també permet fer una llista de la compra solidària a www.granrecollidadellet.cat. Tots els donatius són benvinguts per aconseguir cobrir les necessitats anuals de llet als bancs dels aliments catalans, que es xifren en 13 milions de litres de llet.

Els bancs d'aliments incrementen any rere any la quantitat d'aliments recollits, però segueix sent insuficient. Dels 21.870.890 quilos d'aliments recollits l'any passat, 3.069.512 eren llet, la qual cosa equival a 12 litres de llet a l'any per a cada beneficiari, quan la quantitat mínima requerida seria d'uns 50 litres a l'any.

Per poder assolir el consum mínim recomanat d'un litre per persona a la setmana, l'Obra Social "la Caixa" i el Banc dels Aliments continuen la crida a la donació d'aquest producte de cost assequible que té una data de caducitat estimada en uns tres mesos.

La dominica Lucía Caram ha estat una de les persones que ha donat suport a aquesta campanya amb les fotos que s'han fet diversos personatges populars.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.