Vés al contingut
Catalunya Religió

(Benetes) La Federació Catalana de Monges Benedictines inicien el 2017 amb una nova estrena. Per commemorar els 900 anys de la construcció de l’església del monestir benedictí de Sant Pau del Camp, el cor masculí Schola Gregoriana de Catalunya oferirà el 29 de gener l’audició Spiritus Domini. Un programa format per tretze peces extretes dels cants propis i les parts invariables de la missa del dia de la Pentecosta, solemnitat que celebra la irrupció de l’Esperit del Senyor i la culminació de la Pasqua.

En aquesta ocasió, les peces han estat extretes dels cantorals que el 1600 feu elaborar el Monestir de Sant Antoni i Santa Clara de Barcelona en la renovació litúrgica que seguí a la clausura del Concili de Trento. Uns cantorals emprats per les monges benedictines d’aquest monestir i la comunitat de preveres i clergues beneficiats de l’església d’aquest monestir, enderrocada el 1716 juntament amb la resta de les dependències monàstiques i de bona part del Barri de la Ribera per a la construcció de la Ciutadella de Barcelona.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.