Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) “Vosaltres sou molt joves, no caigueu en la temptació de pensar que no podeu fer res per canviar el món… doncs penseu que podeu. Heu vingut a dir-vos que podeu prendre compromisos en la fe, recordeu les paraules del Papa Francesc a Cracòvia, sigueu joves amb compromís”. Així va saludar el vespre del dissabte l'arquebisbe Joan-Enric Vives els centenars de joves que omplien l’envelat del Prat Gran a Sant Julià, a Andorra, al final de la missa del Festival Canòlich Music.

L’envelat era una combinació de joves de molts llocs diferents i els de moltes edats que omplien les cadires del darrera. L'arquebisbat se'l va adreçar per demanar-los també que “siguem agraïts, teniu molt a agraïr, heu de sentir el que heu rebut, perquè d’aquí vénen les ganes d’ajudar als altres. Si no sou conscients de la nostra petitesa i sou conscients del que us han ajudat, no podreu sortir en missió a ajudar a d’altres persones!”

Joan-Enric Vives, de visita pastoral a Andorra, també va fer referència a la visita que havia fet una estona abans al Taller Claror, l’escola taller de persones amb disminució, esperonant-los a donar les gràcies pels dons rebuts. I va acabar parlant de la proposta del Sant Pare: “que continuï la Misericòrdia, més enllà del tancament de l’Any de la Misericòrdia. Avui hem encès la primera de les espelmes de l’Advent, i encenem la llum… i us ho dic: continueu, sigueu gent de Misericòrdia, sigueu gent d’Amor, sigueu testimonis per a tots els que ens necessiten”.

Les paraules Vives van posar en relleu el missatge que al llarg de dos dies, des de la nit de divendres, els organitzadors del Festival Canòlich Music van convidar als joves a passar al compromís amb els seus actes i en les seves relacions. El missatge que queda després dels concerts del grup ONE i del DJ cristià Andy Hunter.

En l’inici de l’Advent, “I tu, què fas?” va ser la pregunta amb que va acabar també la pregària del matí de dissabte a la parròquia de Sant Julià, plena a vessar dels joves, nois i noies que s’havien desplaçat des de València, Madrid, Barcelona, des de diferents punts de la diòcesi, de Balaguer, de Guissona, de Puigcerdà, del Pallars, de La Seu d’Urgell i, per suposat, del mateix Principat d’Andorra. Va ser una dinàmica en la que es va fer una reflexió sobre el compromís, la justícia i la implicació dels joves a la societat, tot al voltant del pessebre i les seves figures.

La jornada va continuar amb l'esperat concurs de talents, ‘Dóna’t a conèixer’, un espai per promoure nous talents i grups musicals de to cristià i l’espai més familiar del Festival. Les famílies dels joves participants animen i engresquen els nois i noies i es crea un clima de reforç, en el que els vincles es manifesten. Van participar quinze conjunts de diverses escoles i grups juvenils d’esplai i escoltes. Alguns assajen tot l’any la seva cançó. El grup guanyador va ser del Col·legi Jesús i Maria de Barcelona.

La tarda va començar amb un flashmob a la plaça Germandat amb la cançó ‘Hoy ya soy feliz’, coreografiada i coordinada pel sacerdot i cantant Toño Casado, que després va participar en l’animació de la celebració eucarística. Els grups de joves d’Urgell havien assajat els moviments i es van unir als membres del grup de Toño Casado, acabant engrescant a un bon nombre de joves del Festival. Els tallers, una desena, van posar en contrapunt d’aprenentatge, de troballa, d’intercanvi entre els joves: expressió corporal, hip hop, percussió corporal, composició de cançons, animació i gresca, van ser algunes de les formacions ofertes.

I al vespre, la celebració de l’Eucaristia, va ser el moment central presidida pel rector de Sant Julià i delegat d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, Pepe Chisvert. La celebració va ser retransmessa en directe per Andorra, Catalunya i al Youtube i va omplir l’envelat.

Va ser tota una experiència audiovisual i també l’homilia va ser construïda amb paraules del Sant Pare a través de vídeos i les pregàries van ser llegides per joves de diferents grups.

El punt i final del festival el van posar, els concerts del grup marista Kairoi, incondicionals del festival des de la primera edició, i que van presentar el seu darrer treball. I el grup Sal 150, evangèlics de Tarragona que repeteixen, i que van fer saltar i ballar els nois i noies fins el darrer moment, posant també el contrapunt amb alguna cançó intimista que va fer connectar amb el més profund dels presents.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.