Vés al contingut
Catalunya Religió

(Obra Social "la Caixa") Quan entrem al sisè any del conflicte a Síria, més de la meitat de la seva població, uns 12 milions de persones, han abandonat casa seva, de les quals 4,8 milions s’han convertit en refugiades i han buscat seguretat principalment als països veïns on suporten condicions de vida molt dures que es segueixen deteriorant-se sense que s’intueixi una solució a curt termini.

Amb l’objectiu de canalitzar els donatius solidaris de tots els ciutadans que se senten compromesos amb la població siriana, l’Obra Social “la Caixa” va obrir un compte de microdonatius emmarcat en la línia d’Emergències i Acció Humanitària del seu programa de Cooperació Internacional. Un compte que s’ha tancat recentment amb un total aportat de 190.000 euros.

Aquest divendres es fer l'acte de tancament de campanya i d’entrega de les aportacions a ACNUR. Ha estat presidit per la directora de programes internacionals de l’Obra Social “la Caixa”, Ariadna Bardolet i el director del Comitè Català de l’ACNUR, Joan Reventós.

A través d’aquesta donació, ACNUR ha prioritzat ajudar a 1.800 famílies síries, gairebé 9.000 persones, refugiades als camps de Domiz 1 i Domiz 2 la regió autònoma del Kurdistan iraquià , i que formen part de la població més vulnerable: víctimes de de la violència sexual i de gènere, persones amb necessitats especials, dones embarassades o en període de lactància, persones amb problemes de salut greus o amb necessitat de tractament psicològic. Concretament, se’ls ha facilitat 9000 mantes de llana tèrmica, 1800 lones plàstiques, 1.800 bidons col·lapsables, 1.800 bidons de combustible i 1.800 fornets. Tots aquests materials han estat fonamentals per poder resistir les condicions climàtiques de l’estació hivernal que tot just s’ha acabat.

Tot el repartiment ha estat dut a terme pel comitè de distribució existent en els camps d’intervenció (compost en la seva majoria per dones refugiades) i els/les agents comunitaris capacitats/es s’han encarregat d’informar del seu us i propietats. Els camps de Domiz 1 i Domiz 2, situats a prop de la ciutat de Dohuk, la regió autònoma del Kurdistan iraquià, tenen una població conjunta de 48.067 persones.

Des de l’any 2002, l’Obra Social ”la Caixa” i el Comitè Català de l’ACNUR han contribuït al desplegament de tretze projectes d’acció humanitària executats per l’Agència de Nacions Unides per als Refugiats (UNCHR/ACNUR) en països en vies de desenvolupament, onze dels quals s’han dut a terme a l’Àfrica (Etiòpia, Txad, Kenya, República Democràtica del Congo, Sierra Leone, el Sudan del Sud, i Uganda) i dos a Àsia (l’Afganistan, i Sri Lanka). Aquests projectes, tots destinats a poblacions refugiades, s’han dedicat a la dotació de productes de primera necessitat, a la millora de l’accessibilitat de l’aigua i el sanejament, la lluita contra la malnutrició, així com la repatriació i reintegració dels refugiats als seus països d’origen. En total, s’han atès gairebé 1 milió de persones en situació de màxima vulnerabilitat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.