Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Mònica Casado Salesians) Tot va començar el vint de juliol, un dilluns qualsevol que es va convertir en un dia no qualsevol, sinó molt especial i inoblidable per a tots nosaltres, ja que reunir-nos tots aquella tarda, sense esperar-nos-ho, va canviar les nostres vides.

Durant aquests dies de convivència hem pogut conèixer a grans persones disposades a ajudar en tot i a oferir una gota d'aigua per omplir l'oceà; hem construït un museu de les paraules oblidades que han de desaparèixer perquè les nostres vides siguin millors; hem participat a construir una ciutat amb uns valors imprescindibles com l'empatia, el compromís, la innocència, la valentia, la voluntat, la igualtat, la justícia, la solidaritat, la humilitat, el respecte, la llibertat i la senzillesa, entre d'altres; i ens hem trobat amb el Regne de Déu sentint-nos part d'ell.

Mai m'hauria imaginat que després d'aquests vuit dies podria descobrir coses amagades dins meu i construir –amb petites accions que poden suposar grans canvis per fer felices a altres persones el Regne de Déu en el qual vivim. Aixecar-se amb un somriure un dia de pluja, veure un gest d'alegria al teu voltant i compartir moments de silenci et fa créixer com a persona.

Ha estat un regal molt gran poder viure aquesta experiència que sempre estarà en els nostres cors i ha estat un plaer poder escoltar el testimoni de persones que, d'alguna manera, van descobrint els valors del Regne de Déu i es van comprometent en la seva construcció.

Gràcies a les nostres actituds davant de la vida, el nostre comportament amb les persones que ens envolten, les nostres mirades, i els nostres gestos podem mantenir viva la nostra essència. Amb aquests campes hem après, a més, a seguir el camí que Déu ens té guardat, el seu somni del qual formem part.

Compartir aquests dies, aprofitar-los i viure'ls intensament han mantingut present el Regne de Déu que està en nosaltres mateixos. Totes les persones que han fet possible aquesta experiència han posat un granet de sorra i una mica d'afecte en el meu cor. Dono gràcies per la immensa oportunitat que m'han brindat i que mai oblidaré. Això, però, no acaba aquí, només acaba de començar.

Crònica de Mònica Casado, participant als Campaments Foc 2015

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.