Vés al contingut
Catalunya Religió

(Escola Pia) L'Escola Pia de Catalunya organitza un any més la Caminada per la Pau a diferents punts del territori, pels alumnes de 4t d’ESO de les seves escoles, coincidint amb el dia de Sant Josep Calassanç, el seu patró. Una data que els diversos centres celebraran entre divendres i dilluns. Enguany la caminada a peu fins a Montserrat donarà el tret de sortida als actes previstos per celebrar Any Jubilar Calassanci.

Josep Calassanç va tenir la intuïció de portar la pau a través de l’educació, començant pels nois que vivien al carrer. I des de fa 26 anys s'organitza aquesta caminada amb l'objectiu que nois i noies reflexionin conjuntament entorn d’un tema que a nivell social tingui rellevància, realitzant diferents activitats i caminant plegats.

En aquesta ocasió el lema és 'Seguim caminant sense defallir!' (L’eina educació per la pau). Així es treballarà sobre quatre paraules clau: perserverança, no defallir, esforç i pau. Es partirà de la base que cal treballar el valor de l’esforç i la perseverança perquè creuen en la pau, perquè estan compromesos en la seva construcció, perquè volen viure en un món on les persones visquin dignament i amb harmonia amb els altres éssers vivents i la naturalesa.

Per això, prop de 500 alumnes, en grups de 20 amb un professor responsable, faran ruta des de diferents poblacions de Catalunya per trobar-se al poble de Collbató. Des d’allà caminaran fins arribar al Monestir per participar a la Salve i al Virolai. En acabar, al migdia participaran conjuntament en un acte de cloenda animat pel grup Bufanúvols, amb danses i cançons que reforcen el tema treballat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.