Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Jordi Llisterri –CR/Vic) Aquest cap de setmana es va tancar el capítol provincial dels Missioners Claretians de Catalunya. Ricard Costa-Jussà, el nou provincial, explica en aquesta entrevista el sentit de l'assemblea que marca les prioritats dels propers anys. Una trobada amb representants elegits per tots els claretians i en què també hi han participat en algunes sessions els laics que col·laboren amb les diverses obres impulsades pels hereus de Sant Antoni Maria Claret.

Com explica Costa-Jussà, aquest capítol donarà pas a la reestructuració del mapa dels claretians a Europa, tal i com es va aprovar en el darrer capítol general a Roma. De deu províncies es passarà a quatre, i Catalunya formarà part de la nova província integrada pel País Basc, França i Itàlia.

Durant una setmana el capítol dels claretians catalans han fet l'avaluació dels darrers sis anys i, després de l'elecció del nou equip provincial, han elaborat el projecte de futur. Estarà marcat per tres prioritats: l'acompanyament en l'àmbit infantil, juvenil i familiar; la comunicació; i la solidaritat. El que es tracta és de no perdre la referència de l'esperit missioner del pare Claret i, en el context actual, "respondre a on és important que siguem els claretians" i com "fer arribar la Paraula de Déu a tot arreu".

El capítol provincial s'ha fet a Vic, on es va fundar la congregació el 1849. Al web dels claretians s'ha pogut seguir el dia a dia de la trobada.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.