Vés al contingut
Catalunya Religió dj. 23/07/2015

(Salesians) Aquesta setmana l'ONG VOLS dels salesians ha tingut la visita del missioner salesià Lorenzo Campillo, procedent de Ouagadougou, capital de Burkina Faso. L’any 2016 VOLS tindrà com a prioritat col·laborar en aquest país a nivell de projectes de cooperació al desenvolupament.

Ho farà a través del suport i finançament de dos projectes. Amb la contrapart dels salesians es donarà suport a la construcció d’una escola de primària, i amb les Salesianes, l’objectiu és finançar un dipòsit important d’aigua en alçada i incorporar un sistema que permeti el regadiu i el funcionament d’un gran complex educatiu que s’està projectant en l’actualitat.

Com a novetat destaca el compromís de l’Escola Universitària Salesiana de Sarrià (EUSS) a través de tota la seva comunitat educativa per participar en el disseny del projecte del gran dipòsit d’aigua, treballant també en l’eficiència energètica a través de fonts d’energia sostenibles i colze a colze amb l’arquitecte local per tal de projectar unes instal·lacions que millorin les estructures d’aigua i sanejament del nou complex educatiu.

Els projectes encara estan en la fase final d’identificació i presentació, i és previst que a finals de novembre i principis de desembre es pugui fer una visita al terreny. Es tracta de projectes en els que segurament també hi col·laboraran altres ONGD de la família salesiana, Solidaridad Don Bosco y Jóvenes y Desarrollo.

Un dels objectius també de VOLS per al proper any és el de treballar tot el tema de la comunicació enfocada a l’Educació pel Desenvolupament a partir de les realitats dels projectes, tal i com s’ha fet enguany amb el projecte 'Moi Aussi' al Benín. 

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.