Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) L'Impuls Solidari pel Treball, la plataforma de contractació de la Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Caritativa i Social de Lleida, ha tancat el darrer any 40 contractes de treball de persones en situació de risc social en Lleida. De les 16 entitats que formen la Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Caritativa i Social el grup promotor de l'Impuls Solidari pel Treball està format per Arrels-Sant Ignasi, Fundació Jaume Rubió i Rubió, PES-Salesians i Esclat-Santa Teresina. L'objectiu d'aquestes quatre entitats és promoure que les persones que acullen i acompanyen (que es troben en situació de risc social) tinguin oportunitats laborals per millorar la seva vida.

Per això, ha creat una borsa de treball que està formada per persones joves i aturades de llarga durada; capacitades per a desenvolupar tasques que no necessiten un alt grau de qualificació; amb possibilitat d'incorporació immediata; formades en cursos professionalitzadors; i que reben acompanyament personalitzat.

Les entitats de la Xarxa aporten el coneixement i el tracte directe amb els col·lectius que pateixen aquestes situacions d'atur. A més, aporten metodologies de treball amb els col·lectius esmentats i disponibilitat de contacte permanent i relació amb l'empresa. Faciliten a les empreses maneres de dura a terme la seva responsabilitat social empresarial, de manera més organitzada, efectiva i que pot arribar de forma directa i segura als col·lectius que pateixen exclusió.

Un dels responsables del projecte, el salesià Joan Valls explica que "ens agradaria que els pocs treballs pocs qualificats que hi ha al mercat serveixin per potenciar processos d'empoderament personal".

Impuls solidari pel treball vol ser un marc de contacte permanent entre el món empresarial i la Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Caritativa i Social de Lleida per facilitar la inclusió de persones en situació de risc social a Lleida a partir de l'ocupació.

Les 17 entitats que formen part de la Xarxa d'Entitats Cristianes d'Acció Caritativa i Social comparteixen una anàlisi de la realitat, la dedicació a la promoció humana, el desenvolupament de la dignitat de les persones i tota aquesta realitat anterior viscuda des dels valors de l'Evangeli.