Vés al contingut
Catalunya Religió

(Laura Mor –CR) Caminar pel barri de Bellavista acompanyat dels parroquians de Sant Francesc d'Assís implica aturar-se a cada passa. Tenen coneguts arreu, als qui saluden amb espontaneïtat. No fan teatre. Estan acostumats a fer vida al carrer i se'n senten part. Coneixen les virtuts d'un territori que manté la convivència malgrat les adversitats. Amb aquest exemple d'Església en sortida, CatalunyaReligió.cat felicita als lectors el nou 2016 que comença.

En un extrem del municipi de les Franqueses del Vallès i a tocar de Granollers, el barri de Bellavista té sensada la població immigrada extracomunitària en una de cada quatre persones. "Però són més", assegura l'Oriol Martínez, pensant en els veïns subsaharians sense papers que truquen a la porta de la parròquia. L'Oriol és fill del barri i dinamitza el grup de la Joventut Obrera Catòlica de Sant Francesc.

La JOC i d'altres grups del moviment d'Acció Catòlica són alguns exemples d'un llistat llarg de serveis creats arran del naixement de la parròquia, ara fa dos anys. En aquell moment, la capella va deixar d'oferir només la missa dominical per desplegar tot un programa d'acció social i comunitària. Servei d'acollida, d'habitatge, d'acompanyament de persones drogodependents, atenció a malalts i ancians, banc d'aliments, borsa de treball, taller de cuina, taller de costura o sessions de cinema se sumen a les celebracions litúrgiques.

En aquest vídeo el rector, Pepe Baena, explica el procés de constitució parroquial, que els ha fet "obrir-se a la realitat del barri". En parlen també dos dels membres del consell parroquial: el Gerardo Sáenz, vinculat a Càritas i al projecte d'acompanyament als afectats per la hipoteca; i l'Oriol Martínez, de la JOC.

Cada any una personalitat desitja un bon any als lectors de CatalunyaReligió.cat: el 2012 va ser la ninotaire Pilarín Bayés a Vic; el 2013, sor Lucia Caram a Manresa; el 2014 la música del Grup de Gospel dels maristes; i el 2015 l'encara bisbe Joan Piris, ho feia des dels pisos del seminari de Lleida.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.