Vés al contingut
Catalunya Religió

(Conferència Episcopal Tarraconense) Aquest dijous Joan-Enric Vives, arquebisbe d'Urgell i president de la Comissió Interdiocesana de Litúrgia -CIL- de la Conferència Episcopal Tarraconense, ha presentat a la Congregació per al Culte Diví i la Disciplina dels Sagraments els textos revisats en llengua catalana de la Litúrgia de les Hores. L'arquebisbe Vives ha estat rebut en audiència a Roma pel Prefecte de la Congregació per al Culte Diví, el cardenal Robert Sarah, i per l'arquebisbe secretari de la Congregació, Arthur Roche. Han participat a la reunió de treball Joan Baburés, delegat de Litúrgia de Girona i coordinador de la CIL, i Norbert Miracle, vicesecretari de la Conferència Episcopal Tarraconense, i també hi han assisti els sacerdots Corrado Maggioni i l'escolapi català Ramon Julià.

Vives ha presentat els textos revisats dels Volums de la Litúrgia de les Hores en llengua catalana on hi han treballat en els darrers temps els delegats de Litúrgia de les Diòcesis amb seu a Catalunya així com diversos experts. Ara cal que rebin l’aprovació per part de la Santa Seu.

Aquesta revisió dels textos de la Litúrgia de les Hores en llengua catalana té com a objectiu la recta aplicació de la Instrucció Liturgiam Authenticam sobre l’ús de les llengües vernacles en la publicació dels llibres de la litúrgia romana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.