Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Després de la matança de Sant-Etienne-de-Rouvray d'aquest dimarts, l'arquebisbe de Marsella i president de les Conferència Episcopal de França, Georges Pontier, ha convidat els catòlics a un dia de dejuni i oració pel país i per la pau al món. La convocatòria és per aquest divendres.

En nom dels bisbes francesos, Pontier també agraeix en una nota "a tots aquells que, en la seva diversitat, han expressat la seva amistat amb la família catòlica". Les comunitats musulmanes franceses han definit l'atemptat com un "acte de barbàrie".

Pontier també demana que davant dels "diversos sentiments que vivim en aquests moments" és la "la fraternitat el camí que condueix a una pau duradora: anem a construir junts".

L'assassinat de pare Jacques Hamel ha agafat a la majoria de bisbes francesos de camí a Cracòvia per participar a la Jornada Mundial de la Joventut que ha començat aquest dimarts. L'arquebisbe de Rouen, Dominique Lebrun, ha retornat a la seva diocesis a la qual pertany la parròquia de Sant-Etienne-de-Rouvray on el capellà ha estat degollat aquest dimarts al matí. Lebrun s'ha manifestat en la mateixa línia que els bisbes francesos: "És insuportable, però no hem de prendre les armes, hem de pregar, tractar d'estimar com Jesús ens va ensenyar". En abandonar el pelegrinatge s'ha dirigit als jove remarcant que "l'Església Catòlica no pot prendre altres armes que les de la pregària i la fraternitat entre els homes. Us deixo aquí, centenars de joves, que sou el futur de la humanitat. Us demano que no cediu a la violència i us convertiu en apòstols de la civilització de l'amor".

La missa que va obrir la JMJ aquest dimarts al vespre va estar dedicada a la memòria del pare Hamel. Durant la trobada els participants francesos també han organitzat de manera espontània diversos actes de pregària per les víctimes de l'atemptat.

D'altra banda, el editorial d'aquest dimecres de L'Osservatore Romano insisteix en que els líders religiosos coincideixen majoritàriament en que "les religions no són en si mateixes l'origen de la violència". Per afegeix que "no cal tancar els ulls davant la violenta explotació de la religió per fomentar l'odi, sembrat el xoc entre cultures i religions, i que agitant-lo evoquen els fantasmes del passat, ha de ser rebutjada en tots els sentits i evitat per tots".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.