Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Els bisbes Joan-Enric Vives, Francesc Pardo, Jaume Pujol i Lluís Martínez Sistach són alguns dels prelats catalans que al llarg d'aquest dissabte s'han pronunciat per condemnar els atemptats. L'abat de Montserrat, Josep Maria Soler, també ha fet una nota de condol.

L'arquebisbe d'Urgell ha enviat com a copríncep d'Andorra una nota de còndol al seu homòleg andorrà, el president de la República Francesa, Françoise Hollande, arran dels atemptats a París. Vives parla de "condemna a la difusió de l’odi que provoca tota forma de violència i d'atacs que destrueixen la vida humana".

El bisbe de Girona també en un nota es mostra“cap creença ni cap ideologia no poden justificar mai la difusió de cap forma d’odi homicida”. D'altra banda, els responsables episcopals de l'arquebisbat de Barcelona i de Tarragona han expressat la seva consternació al Twiitter i han convidat a la pregària. En la majòria de celebracions dominicals de les parròquies de Catalunya s'han inclós pregaries per les víctimes dels atemptats, juntament amb crides a la pau i la convivència entre religions. El cardenal Martínez Sistach també ha enviat una nota de condol al cardenal André Vingt-Trois, arquebisbe de París.

L'abat Soler en el seu text parla reclama la "convivència pacífica entre les persones i els pobles, més enllà de les diferències de nacionalitat, religió i cultura".

Aquí podeu llegir els textos:

Condol del Copríncep episcopal al President de la República Francesa i Copríncep

Excel·lència,

Profundament consternats en conèixer la notícia del terrible atemptat ocorregut aquesta matinada a diferents indrets de Paris, us faig arribar la condemna més rotunda i el sincer condol del Poble Andorrà, de les seves Autoritats i el meu propi.

Aquest atemptat no només ha consternat a la Nació Francesa sinó que ha pertorbat la pau i ha provocat l'angoixa dels pobles i persones més enllà de les fronteres de França.

A través de V.E, vull expressar la nostra proximitat a les víctimes, a les famílies i a tot el Poble de França, en aquests moments de dolor. També la nostra condemna a la difusió de l’odi que provoca tota forma de violència i d'atacs que destrueixen la vida humana, violen la dignitat de les persones, o van en contra del bé fonamental de la convivència pacífica entre les persones i els pobles, més enllà de les diferències de nacionalitat, religió i cultura.

Encomanem les víctimes a la misericòrdia de Déu, i preguem intensament amb tota la Diòcesi d’Urgell i el Principat d’Andorra pels ferits, pels familiars i amics de tots els afectats, i ens fem solidaris del dolor de tot França per aquests brutals atemptats.

Ben unit a la Vostra Excel·lència i a l’estimat Poble de França,

+Joan-Enric Vives. Arquebisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra

La Seu d’Urgell, 14 de novembre de 2015.

Comunicat del Bisbat de Girona en relació als atemptats de París

Amb el present comunicat el bisbat de Girona vol expressar el seu condol al conjunt de la societat francesa, així com la seva condemna més enèrgica dels terribles atemptats ocorreguts la passada nit a Paris.

El bisbe de Girona, Mons. Francesc Pardo, i el Consell Pastoral Diocesà, encoratgen els cristians i a tots els gironins a pregar demà diumenge per les víctimes d’aquests lamentables atacs i a tenir presents els seus familiars i tot el poble francès en les celebracions dominicals arreu de la diòcesi.

A l’acabament de la reunió del Consell Pastoral Diocesà que ha tingut lloc aquest matí al Casal Bisbe Cartañà, el bisbe de Girona ha volgut manifestar que “es tracta d’uns atacs injustificables contra la humanitat sencera i davant dels quals ningú no pot romandre passiu”. I hainstat tots els cristians a ser, fins i tot en aquests moments tant durs, agents de pau i de concòrdia. Mons. Pardo ha afirmat, finalment, que “cap creença ni cap ideologia no poden justificar mai la difusió de cap forma d’odi homicida”.

Bisbat de Girona. 14 de novembre de 2015.

Jaume Pujol, arquebisbe de Tarragona, al Twitter: "Preguem pels assassinats i les seves famílies dels actes terroristes a París, i que ningú invoqui el nom de Déu per fer mal".

Lluís Martínez Sistach, administrador apostòlic de Barcelona, al Twitter: "Consternat pels atemptats de Paris, manifesto la meva condemna més rotunda i encomano les víctimes, ferits i familiars en la pregària".

Condol i rebuig de Montserrat pels atemptats de París

El P. Abat i la comunitat benedictina de Montserrat s'uneixen en la pregària al patiment de les famílies afectades pel drama i el dolor del poble francès, causat pels atemptats que es van produir ahir a París, i que van causar més d'un centenar de víctimes mortals i múltiples ferits. El P. Abat Josep M. Soler condemna enèrgicament la difusió de l'odi que provoca tota forma de violència i d'atacs que destrueixen la vida humana, violen la dignitat de les persones, o van en contra del bé fonamental de la convivència pacífica entre les persones i els pobles, més enllà de les diferències de nacionalitat, religió i cultura.

El P. Abat i la comunitat monàstica de Montserrat encomanen les víctimes a la misericòrdia de Déu i preguen intensament pels familiars i amics de tots els afectats, i es fan solidaris del dolor de tot França per aquests brutals atemptats.

Montserrat. 14 de novembre de 2015

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.