Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Lleida) El bisbe de Lleida Joan Piris analitza l’encíclica del papa Francesc, Laudato si’, en aquesta entrevista en vídeo que ha concedit a la Delegació diocesana de Mitjans de Comunicació. Aquesta entrevista arriba uns dies abans de l’acte acadèmic que se celebrarà divendres al vespre a la Sala Alfred Perenya de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, en el qual participaran, a més a més del bisbe Joan, l’ecologista David Colell, l’economista Rafa Allepuz i el politòleg Albert Balada.

"És una encíclica social. Quan parla del crit de la Terra l'associa al crit de les persones que estan patint", diu Piris. El bisbe considera que la reflexió pública del pontífex té "una dimensió antropològica" de rerefons.

En l'entrevista comença dient que Laudato si' és una crida a la responsabilitat de tothom, perquè qui està en crisi no és només el medi ambient sinó la Humanitat, i segueix parlant d’objectius, valors, perspectives i apropiacions partidistes, per acabar cloent que no podem quedar-nos amb una visió ecologista o mediambiental. “Fer-ho seria quedar-nos amb una visió reduccionista, ja que la profunditat de la Laudato si’ va més enllà. És la vida humana què està en perill”, diu.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.