Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) En una primera valoració de l’encíclica Laudato si publicada oficialment aquest dijous pel Papa Francesc, el bisbe de Girona, Francesc Pardo, ha afirmat que es tracta d’un text que promou clarament una conversió de fons respecte a la preocupació ecològica i a la cura que cal tenir per aquesta “casa comuna” que és el medi ambient.

El bisbe Francesc Pardo ha posat de manifest que es tracta d’un text adreçat a tothom, "a tota persona preocupada i que ha pres consciència de la importància d’afrontar les grans qüestions ecològiques que té plantejats el nostre món, avui”.

D’altra banda, el bisbe Pardo n’ha assenyalat tres aspectes importants i que cal tenir en compte a l’hora de fer-ne una anàlisi. En primer lloc, el fet que el papa Francesc parla d’una ecologia entesa des d’una perspectiva integral, que inclou el medi ambient, l’entorn natural i també la persona humana. En segon lloc, l’aposta que fa pel diàleg entre tots per tal de cercar solucions als grans reptes que se’ns plantegen, destacant la importància de la tradició judeocristiana i també de l’Islam en la promoció de valors que emfasitzen la necessitat de tenir cura de l’entorn en el qual convivim.

Finalment –ha assenyalat el bisbe de Girona-, “amb aquesta encíclica el papa Francesc desitja promoure un canvi que ha de tenir efectes a molts nivells: des de les polítiques públiques dels governs a l’estil de vida de les persones, passant per les relacions comunitàries”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.