Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha tornat aquesta setmana d'un viatge a Romania per participar a l’ordenació sacerdotal de 24 preveres el dia de Sant Joan a la catedral de la diócesi de Iasi convidat pel seu homòleg, Petru Gherghel. La visita també va servir per donar les gràcies al bisbe per la col·laboració que existeix entre bisbats i per poder saludar als pares dels dos mossens formats en aquesta diòcesi romanesa i que actualment estan donant servei a parròquies del nostre bisbat. Precisament un d’aquests sacerdots, Paul Fecheta, va acompanyar al bisbe Salvador en aquest viatge, en el que també es van mantenir converses per si algun dels sacerdots estaria disponible per venir a Lleida.

Durant la visita també va conèixer els pares de Mihai Diac, un mossèn romanès de 33 anys que va morir en un accident de trànsit l’1 de gener de 2006 mentre anava a atendre la comunitat romanesa aragonesa. El bisbe va visitar també el seminari Menor que actualment acull uns 80 joves amb vocació sacerdotal, així com la catedral catòlica i l’ortodoxa de Iasi, que precisament estan de costat. També es va poder passejar pel jardí botànic de la població, el primer de Romania, va assistir al jurament dels diaques i va conèixer la nova casa sacerdotal, inaugurada el passat mes de novembre.

El dia principal del viatge va ser el divendres 24 de juny, Sant Joan, quan va participar a la missa d’ordenació presbiteral de 24 joves (14 diocesans, 9 jesuïtes i un caputxí). El bisbe Salvador Giménez també va concelebrar aquesta eucaristia en una catedral plena juntament amb Petru Gherghel i el bisbe auxiliar, Aurel Perca. El bisbe de Lleida va llegir les fórmules en romanès. La diocesi de Iasi compta amb uns 300 sacerdots i uns 150 seminaristes, entre el seminari Major i el Menor. Cal recordar també, que menys del 10% de la població de Romania és catòlica, ja que la majoria són ortodoxos.

Abans de marxar, el bisbe de Lleida va participar a la confirmació d’una setentena de joves repartits en dos pobles (16 i 60) acompanyant el bisbe auxiliar de Iasi. Una de les eucaristies la van celebrar en un església que està en construcció i el bisbe Salvador també va participar en posar la primera pedra del temple.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.