Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat de Lleida) Cinc compromisos per la diòcesi pels pròxims anys, entre els quals l’aposta pel seminari i la pastoral vocacional. El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, els ha establert aquest dissabte a l’Acadèmia Mariana durant l’Assemblea Diocesana, on han participat dues-centes trenta persones.

"Hem de fer l'oferta vocacional als nostres joves amb claredat, amb atreviment, amb profunda convicció de la seva bondat", ha dit Giménez durant la seva ponència, titulada ‘No tingueu por…Crist és viu. La nostra Església de Lleida. Present i futur’.

Els altres compromisos per als pròxims anys són demanar un augment de col·laboració en l’Església a tot batejat a títol individual (sacerdots, religiosos i laics), una revisió constant de la comunitat parroquial, de la unitat pastoral i de l’arxiprestat, establir un disseny nou d'ajuda i cooperació entre les parròquies. A més, el bisbe Salvador ha anunciat una visita pastoral a totes les parròquies, delegacions i moviments.

Una tasca ineludible: Evangelitzar

El bisbe Salvador ha començat la seva ponència destacant que com a membres de l'Església estem obligats a viure amb coherència i anunciar amb alegria l'evangeli de Jesucrist". En aquest sentit ha destacat que “una tasca ineludible de l'Església és Evangelitzar”.

A continuació Giménez ha fet una anàlisi de la nostra societat. Entre altres aspectes ha lamentat la poca valoració social de la religió, l'exaltació de la llibertat, el predomini de la cultura secularitzada, la dictadura del relativisme. Per això ha deixat clar que el cristià ha de saber dir no a moltes coses. No a la idolatria dels diners, no a la injustícia, no a l'agror, no a les divisions i conflictes, no al pessimisme ni a la mundanitat espiritual.

No obstant això, també ha destacat molts aspectes de la nostra cultura que afavoreixen una autèntica convivència com “la proliferació del voluntariat, la solidaritat, la preocupació ecològica, les noves tecnologies que acosten les preocupacions universals a les mateixes vides personals”.

Els animadors de comunitat

Entre els desafiaments dels cristians el bisbe Salvador ha demanat una presentació convincent de l'Evangeli, la formació permanent dels laics, una millor formació permanent del clergat i el foment del treball en equip. També ha demanat claredat i transparència en l'economia parroquial i diocesana.

El bisbe Salvador també ha destacat, com a signe d'esperança, els sacerdots amb molta dedicació i gran servei, el lliurament admirable dels diaques permanents, i la gran quantitat de laics amb esperit de col·laboració, destacant la figura dels animadors de comunitat. També ha posat èmfasis en l'Exhortació Apostòlica Amoris Laetitia (L’alegria de l’Amor) com a programa diocesà per atendre la realitat de la família i la vida. També ha destacat l’actual coordinació de totes les entitats d'acció caritativa i social del Bisbat de Lleida.

En paraules del bisbe Salvador tots els cristians tenim la gran obligació d'enfortir la nostra pròpia comunitat amb la participació activa en les seves activitats. I això es pot fer en l’àmbit parroquial dignificant al màxim l'àmbit de la celebració sacramental, fomentant els serveis d'atenció sociocaritativa i insistint en la coresponsabilitat de tots. I en l’àmbit diocesà el bisbe Salvador ha apostat per “prestar més atenció als animadors de comunitat que poden convertir-se en un gran suport per determinades parròquies en aspectes pastorals concrets”.

Fer creïble l'Església

El bisbe de Lleida, Salvador Giménez, ha tancat la seva ponència dient que “la historia i la situació diocesana actual, ens permeten a tots els que formem part del Poble de Déu que camina a Lleida continuar fent present a Jesucrist amb la paraula i amb la vida i donant credibilitat a la nostra Església”. A més ha afegit “no tenim por de res. Amb molta llibertat i sense vergonya. Jesucrist és present en les nostres comunitats. Ell no ens abandona mai. Ens dóna la vida i dóna pau a tothom. Crist és viu”.

A continuació de la ponència del bisbe Salvador, els participants, reunits per arxiprestats, han fet treball per grups a partir del qual han fet propostes a la ponència del bisbe Salvador. Amb aquests suggeriments el senyor bisbe redactarà un nou document que recollirà totes les aportacions i que es presentarà a l’inici del pròxim curs a la Festa de l’Enviament.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.