Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de Lleida) El desembre de 2012 el qui era llavors bisbe de Lleida, Joan Piris, va visitar les persones que conformaven la PAH i va anar a una de les seves assemblees que celebren cada dilluns i divendres en un local cedit per la parròquia de Santa Maria Magdalena de Lleida. Ara, fa pocs dies, l’actual bisbe, Salvador Giménez també va visitar la PAH. La visita l’havien concertat prèviament entre mossèn Robert Louan, rector de la parròquia i membres de la mateixa PAH.

El bisbe Salvador Giménez, acompanyat per Robert Louan, i Carles Sanmartín, delegat diocesà de pastoral sociocaritativa, el dia 15 va passar dues hores amb una quarantena de persones que es trobaven reunides en l'assemblea de la PAH. El bisbe va seguir com un mes el desenvolupament normal de l’assemblea i va escoltar atentament els testimonis directes de quatre famílies afectades per les dificultats de pagar la hipoteca que s’havien atansat a la PAH per primer cop per demanar informació i assessorament.

Giménze es va mostrar sorprès per la gran experiència que activistes de la PAH havien anant adquirint tot ajudant a altres persones, que com elles mateixes, estaven afectades per la hipoteca.
Va dir a les persones presents: “vostès en saben molt de lleis”. Al que un dels presents li va respondre, que “no eren advocats però que amb la dura experiència n’havien après”. En un diàleg obert i sincer amb el bisbe, els membre de l'assemblea van compartir molt sincerament d’on treien les forces per continuar ajudant a les 4 o 5 famílies que cada dilluns continuen arribant i que són nous casos de persones afectades per la hipoteca. Frases com “La PAH és com la meva segona família”; “A la PAH m’escolten” i “A la PAH és la solidaritat el que ens dóna la força”, varen ser algunes de les respostes que el bisbe va escoltar atentament.

En acabar la reunió es va proposar de tenir més endavant una trobada per tal de poder reflexionar, com reforçar la visualització i coneixement per part de la societat lleidatana, de l’acció transformadora que està duent la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca. El bisbe Salvador Giménez va agrair l’acolliment que havia rebut per part de tots i totes.

Després la primera visita de Piris a la PAH va sorgir el projecte de les Llars socials del Seminari.