Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de GironaEn la carta pastoral publicada al Full Parroquial d’aquesta setmana, el bisbe de Girona Francesc Pardo afirma que les arrels cristianes “han configurat la nostra història, la nostra cultura, la nostra manera de ser i de viure, i no només la dimensió religiosa”. Són unes arrels –expressa– que “ens motiven a esdevenir universals i no excloents”.

Al llarg del text, escrit excepcionalment en forma de pregària, també fa referència a la situació sociopolítica de Catalunya, i demana que sapiguem edificar un país “fonamentat en la llibertat, la fraternitat, la justícia, la veritable solidaritat i el respecte a la dignitat de la persona i de tots els col·lectius, especialment els més febles”.

També demana la intercessió del patró de Catalunya per ajudar a arrencar del país qualsevol “esperit de discòrdia” i a defensar-lo “d’enemics espirituals i temporals”. Finalment, recordant un poema del bisbe Pere Casaldàliga fruit de la visita a la Mare de Déu de Montserrat, fa una crida a viure “arrelats en el seny de casa i nets de tota mentida i lliures de tota mena d’esclavatge i de corrupció”.

Podeu llegir aquí la carta dominical completa 'Pregària per Sant Jordi'. També podeu escoltar-la en àudio a 'La paraula del Bisbe'.