Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Els bisbes catalans han aprovat designar dos representants oficials de l'Església Catòlica en el Grup de Treball Estable de Religions (GTER). Aquesta plataforma compta des la seva creació el 2004 amb representants catòlics designats per l'arquebisbat de Barcelona. Ara, aquesta representació oficial s'amplia a tots els bisbats catalans. Els bisbes catalans han nomenament com a representants de l'Església Catòlica el teòleg Antoni Matabosch, que va ser un dels fundadors del GTER, i el capellà del bisbat de Terrassa Josep Maria Esplugues.

El GTER és un grup format per representants oficials de les diverses tradicions religioses presents a Catalunya. Està conformat per les religions que tenen signats amb acords de cooperació amb l'Estat: catòlics, protestants, musulmans, jueus, i ortodoxes. El GTER també compta amb un consell amb delegats d'altres confessions com budistes, sikhs, bahá’is, o mormons, el Consell Interreligiós de Catalunya-GTER.

En la darrera reunió de la Conferència Episcopal Tarraconse els bisbes van ser informats per Antoni Matabosch de la realitat del GTER i dels programes que porta a terme. En aquesta sessió van aprovar enviar-hi dos representants oficials en noms dels bisbes catalans que ara s'han fet públics.

El diàleg interreligiós del GTER es basa en la pedagogia de l’acció i el treball per a la societat. És a dir, en les mantenir una relació personal i fluïda entre els representants de cada confessió i en promoure activitats conjuntes. Com experiència pionera i singular a tot l'Estat ha rebut la Creu de Sant Jordi el 2015, entre d’altres reconeixements. El 2014 van celebrar el desè aniversari al Palau de la Generalitat i cada any commemora al Parlament de Catalunya la Setmana Mundial de l'Harmonia Interconfessional. Amb la Secretaria General Iberoamericana també organitzen les Trobades Interreligioses Iberoamericanes.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.