Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) Aquest diumenge a la tarda tindrà lloc a Montserrat la celebració de cloenda del desè aniversari de creació de la diòcesi de Sant Feliu de Llobregat. El passat 12 de setembre es van complir els deu anys de l’inici del camí de la nova diòcesi amb l’entrada del seu primer bisbe, Agustí Cortés. Al setembre es va fer una celebració de l'aniversari que va obrir una etapa de revisió i reflexió a la diòcesis, amb una consulta a les parròquies i els diversos organismes diocesans. La celebració del 17 de maig tancarà aquest procés amb eucaristia que es farà a la tarda a la Basílica de Montserrat. La Delegació de Joventut ha ampliat la celebració amb la convocatòria per als joves que dinaran l’antic monestir de Santa Cecília i després d'una pregària faran una caminada fins al monestir per participar a l’eucaristia.

A l’inici de la celebració de la missa, es farà la presentació del pla pastoral diocesà per als propers cursos, fruit de l’enquesta proposada pel bisbe i de la reflexió i l’anàlisi de les seves conclusions.

Una de les ofrenes que es presentaran durant l’eucaristia, serà l’escut de la diòcesi que se situarà al Cambril de la Mare de Déu, al costat dels de les altres nou diòcesis amb seu a Catalunya.

D'altra banda, coincidint amb aquests deu anys, el bisbe Cortés ha renovat els principals càrrecs diocesans. De la mateixa manera que va fer fa deu anys, a partir dels resultats d'una consulta entre el clergat, ha renovat el vicari general Jaume Berdoy i ha nomenat Pere Milà com a vicari episcopal de Penedès, Anoia i Garraf i Josep Maria Domingo com a vicari del Llobregat. També s'han renovat diversos delegats diocesans.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.