Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Bisbat de GironaAmb l'inici del nou curs, el bisbat de Girona promou un pla de formació ampli i integral per tal de respondre a l'objectiu expressat en les Prioritats Pastorals 2015-2016 d'impulsar la formació permanent dels cristians “per tal de viure més plenament la fe i donar raó de la proposta cristiana en la societat actual”. Les iniciatives van dirigides sobretot als laics i laiques que assumeixen serveis i responsabilitats eclesials en els diversos àmbits diocesans i parroquials.

Aquesta és la síntesi de cada àmbit formatiu:

Nou impuls a l'ISCRG

A més de les titulacions de grau i màster en ciències religioses amb diverses especialitats en el marc de l'espai universitari europeu del pla Bolonya, l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona (ISCRG) inicia aquest nou curs amb noves propostes de formació complementària en cultura i comprensió del fet religiós. També ofereix la formació necessària per obtenir la titulació de competència acadèmica que s'exigeix per a l'exercici de professorat de religió en educació primària, secundària i batxillerat. 

Es recupera l'Escola de Catequistes

Amb el nou curs, es posa en marxa per primera vegada l'Escola de Catequistes, amb un pla de formació permanent dirigit als més de 700 catequistes i educadors en la fe que treballen en la formació catequètica d'infants i joves a diversos nivells. Les jornades de treball, que seran mensuals –cadascuna a càrrec d'un responsable i tema propis–, es desenvoluparan d'octubre a juny. 

Laics que dirigeixen la celebració dominical

La diòcesi de Girona ja compta amb una trentena de laics amb nomenament episcopal per poder presidir celebracions dominicals quan no hi ha capellà per fer missa. Aquest col·lectiu també comptarà enguany amb un pla específic de formació per complementar el servei i la funció que desenvolupen en les comunitats parroquials a què estan assignats. 

Formació d'adults en pastoral familiar

La delegació de Pastoral Familiar ofereix enguany el segon curs del cicle triennal sobre creixement personal, emocional i espiritual dirigit i impartit pel psicòleg clínic Josep M. Bobet i el psicoterapeuta Josep González. També el Centre d'Orientació Familiar (COF), de suport a les famílies i els seus membres, oferirà aquest curs sessions de formació sobre mediació i acompanyament per als voluntaris que col·laboren amb aquest servei des de l'àmbit sanitari, jurídic o d'assistència social.

Formació de diaques permanents

Des de la posada en marxa del diaconat permanent a la diòcesi de Girona l'any 2009, ja han estat ordenats deu diaques permanents i n'hi ha tres més en període de formació prèvia. Ara es donarà continuïtat a aquesta formació teològica i litúrgica amb un seminari que tindrà lloc entre els mesos d'octubre de 2016 i maig de 2017.