Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) La diòcesi de Girona ha recollit dotze respostes al qüestionari de grups de matrimonis, catequistes, religiosos i laics que han estudiat i treballat preparatori del Sínode de Bisbe sobre la família convocat pel papa Francesc. Les respostes provenen de les parròquies de Banyoles, la Immaculada Concepció i Sant Pau de Figueres i la Sagrada Família de Figueres, Girona-Celrà-Quart, Girona-Salt, Sant Roc d'Olot, les Preses i la Vall d'en Bas; de l'Arxiprestat del Ter-Brugent, de la comunitat de Religioses Clarisses de Vilobí d'Onyar, de la Delegació episcopal per la Vida Consagrada, del Moviment Apostòlic de Schoenstatt i de la Delegació Episcopal de Pastoral Familiar. Les seves aportacions s'han recollit en un document que s'ha tramès a la Secretaria general del Sínode de Bisbes a Roma.

Paral·lelament, es va treballar el contingut de la Relatio Synodi en la Jornada Diocesana de la Família, que va tenir lloc a Girona el dia 8 de març, amb l'assistència d'unes 200 persones. Els va acompanyar i va impartir una ponència Guillermo Gutiérrez, membre del Pontifici Consell per la Família. El resultat del treball per tallers s'ha resumit en un document que també s'ha tramès a la Secretaria general del Sínode de Bisbes.

La Santa Seu ha convocat tota l'Església a participar en la consulta sobre la família dins el marc del Sínode de Bisbes. Durant l'any 2014 va tenir lloc la III Assemblea general extraordinària del Sínode, sobre els desafiaments de la família en el context de l'evangelització. El resultat ha estat el document Relatio Synodi, que, juntament amb un qüestionari, s'ha ofert per donar a conèixer el document i estimular l'aprofundiment del treball iniciat. El papa Francesc, el discurs de clausura del Sínode de l'any passat va fer una crida a viure un any «per madurar, amb verdader discerniment espiritual, les idees proposades i trobar solucions concretes a tantes dificultats i innumerables desafiaments que les famílies han d'afrontar». El resultat d'aquesta consulta, juntament amb la Relatio Synodi, constituirà el material per al treball de l'Assemblea Ordinària dels bisbes prevista per al proper mes d'octubre de 2015.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.